1- s.fatahi1367@gmail.com دانشگاه علوم و فنون خرمشهر، mhdzakeri@yahoo.com ، mhdzakeri@yahoo.com 3- varshosaz@pharm.mui.ac.ir 4- yavarivahid@yahoo.com
چکیده: (2305 مشاهده)
در این تحقیق به بررسی فاکتورهای رشد بچه ماهیان قزلآلا تغذیه شده با آرژنین ریزپوشانی شده در مقایسه با آرژنین آزاد پرداخته شد. بدین جهت حدود 400 بچه ماهی 1 گرمی قزل الای رنگینکمان پس از سازگاری با محیط آزمایشی، تحت تغذیه با تیمارهای آزمایشی قرار گرفتند. پس از ارزیابی زمان ماندگاری آمینواسید و آماده سازی نانوذرات کیتوزان، تاثیر مکملها بر روی فاکتور های رشد ماهیان انجام شد. ماهی ها به 4 گروه صدتایی(با سه بار تکرار) در استخرهای ریس مخصوص پرورش بچه ماهی مجزا با شرایط یکسان تقسیم شدند. در گروه اول، ماهی ها با جیره تجاری به میزان 5 درصد وزن بدن 5 بار در روز، گروه دوم، جیره های حاوی نانو ذرات کیتوزان به میزان 5 درصد وزن بدن در روز،گروه سوم با جیره حاوی آرژنین به میزان 5 درصد وزن بدن و در گروه چهارم نیز ماهیان با جیره حاوی کیتوزان و آمینواسید آرژنین به میزان 5 درصد وزن بدن در روز به مدت 60 روز متوالی تغذیه شدند. افزایش وزن مولکولی کیتوزان، سبب افزایش سایز و اندازه نانوذرات تولیدی شد. ماندگاری آمینو اسید در جیره در مکملهای ریزپوشانی شده بطور معناداری بالاتر بود (P≤0.05). بیشترین میزان ریزپوشانی آرژنین با کیتورزان، در وزن مولکولی 110 کیتوزان اتفاق افتاد. ریزپوشانی آرژنین با کیتوزان، روند آزادسازی اسیدآمینه را در بدن کنترل شدهتر کرد و آبشویی آن نیز بطور چشمگیری کاهش یافت (P≤0.05). استفاده از مکمل ریز پوشانی شده آرژنین بطور معناداری سبب بهبود فاکتور های رشد در بچه ماهیان گردید(P≤0.05).
Fatahi S, Zakeri M, Varshosaz J, Yavari V. Nanoencapsulation of Arginine by chitosan and its effect on amino acid survive in diet and growth Rainbow trout larvae (Onchorhynchus mykiss). JAD 2018; 12 (3) :105-117 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-477-fa.html
فتاحی سجاد، ذاکری محمد، ورشوساز ژاله، یاوری وحید. ریزپوشانی آرژنین با کیتوزان و اثر آن بر بقای آمینواسید در جیره غذایی و رشد لارو ماهی قزلآلا(Onchorhynchus mykiss). نشریه توسعه آبزی پروری. 1397; 12 (3) :105-117