[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 47
تعداد مشاهده ی مقالات: 971314
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 426113

تعداد کل نویسندگان: 1855
نویسندگان غیر تکراری: 1434
نویسندگان تکراری: 421
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 798
مقالات پذیرفته شده: 496
مقالات رد شده: 290
مقالات منتشر شده: 441

نرخ پذیرش: 62.16
نرخ رد: 36.34

میانگین دریافت تا پذیرش: 147 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.6 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 350.1 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 93
مقالات پذیرفته شده: 60
مقالات رد شده: 23
مقالات منتشر شده: 36

نرخ پذیرش: 64.52
نرخ رد: 24.73

میانگین دریافت تا پذیرش: 112 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 8.4 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 368.6 روز
____
..
:: دوره 14، شماره 2 - ( 4-1399 ) ::
جلد 14 شماره 2 صفحات 23-13 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر افزودن مکمل غذایی جلبک اسپیرولینا (Arthrospira platensis) به جیره بر برخی شاخص های رشد، فعالیت های آنزیمی وآنتی اکسیدانی و درماهی کوی((koi, Cyprinus carpio
فاطمه انصاری فرد ، هومن رجبی اسلامی* ، مهدی شمسایی مهرجان ، مهدی سلطانی
داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﯽ واﺣﺪ ﻋﻠﻮم و ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺗﻬﺮان
چکیده:   (1527 مشاهده)

در این مطالعه،اثرات سطوح مختلف جلبک ( Arthrospira platensis ) بر رشد و توان دفاعی ماهی کوی(Cyprinus carpio) طی مدت  8  هفته مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور یک طرح کاملاً تصادفی شامل سطوح 0، 5/2، 5، 5/7، 10 درصد اسپیرولینا در قالب 5 تیمار با سه تکرار طراحی شد.تعداد 150 قطعه ماهی کوی با میانگین وزن اولیه 1/0 ± 30گرم در 15 تانک قرار گرفتند و با مقادیر مختلف جلبک اسپیرولینا به مدت 8 هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ماهی های کوی  تغذیه شده با اسپیرولینا 5/2% نسبت به تیمار های تغذیه شده با 5/7 و 10 کاهش معنی دار در عملکرد رشد(وزن اولیه، وزن ثانویه، نرخ رشد ویژه، شاخص وضعیت، میزان افزایش رشد نسبی، درصد افزایش وزن، سرعت رشد طولی) نشان دادند(05/0< P) همچنین  سطح فعالیت آنزیم های کاتالاز (CAT)و ﺳﻮﭘﺮ اﻛﺴﻴﺪدﻳﺴﻤﻮﺗﺎز(SOD) در تیمار 10 درصد اسپیرولینا با تیمار شاهد اختلاف معنی داری  داشت( 05/0>  P) در حالی که بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری مشاهده نگردید ( 05/0<  P ).آنزیم های کبدی لاکتات دهیدروژناز (LDH)و مالون دی الدهید  (MDA) با افزایش سطوح مکمل غذایی به طور معنی داری کاهش یافتند( 05/0>  P). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که افزودن 10% جلبک اسپیرولینا  به جیره غذایی میتواند تاثیر مثبت قابل توجهی  بر نرخ رشد، مکانیسم دفاعی آنتی اکسیدانی و آنزیم های کبدی ماهی کوی داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: اسپیرولینا، شاخص رشد، ایمنی، آنزیمی، ماهی کوی
متن کامل [PDF 664 kb]   (440 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/3/3 | پذیرش: 1396/3/28 | انتشار: 1399/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ansarifard F, Rajabi Islami H, Shamsaie Mehrjan M, Soltani M. Effect of dietary supplement Spirulina (Arthrospira platensis) to feed on some growth parameters and the activities of antioxidant enzyme defense in koi fish (koi, Cyprinus carpio(. JAD 2020; 14 (2) :13-23
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-470-fa.html

انصاری فرد فاطمه، رجبی اسلامی هومن، شمسایی مهرجان مهدی، سلطانی مهدی. اثر افزودن مکمل غذایی جلبک اسپیرولینا (Arthrospira platensis) به جیره بر برخی شاخص های رشد، فعالیت های آنزیمی وآنتی اکسیدانی و درماهی کوی((koi, Cyprinus carpio. نشریه توسعه آبزی پروری. 1399; 14 (2) :13-23

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-470-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 2 - ( 4-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645