در این مطالعه،اثرات سطوح مختلف جلبک ( Arthrospira platensis ) بر رشد و توان دفاعی ماهی کوی(Cyprinus carpio) طی مدت 8 هفته مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور یک طرح کاملاً تصادفی شامل سطوح 0، 5/2، 5، 5/7، 10 درصد اسپیرولینا در قالب 5 تیمار با سه تکرار طراحی شد.تعداد 150 قطعه ماهی کوی با میانگین وزن اولیه 1/0 ± 30گرم در 15 تانک قرار گرفتند و با مقادیر مختلف جلبک اسپیرولینا به مدت 8 هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ماهی های کوی تغذیه شده با اسپیرولینا 5/2% نسبت به تیمار های تغذیه شده با 5/7 و 10 کاهش معنی دار در عملکرد رشد(وزن اولیه، وزن ثانویه، نرخ رشد ویژه، شاخص وضعیت، میزان افزایش رشد نسبی، درصد افزایش وزن، سرعت رشد طولی) نشان دادند(05/0< P) همچنین سطح فعالیت آنزیم های کاتالاز (CAT)و ﺳﻮﭘﺮ اﻛﺴﻴﺪدﻳﺴﻤﻮﺗﺎز(SOD) در تیمار 10 درصد اسپیرولینا با تیمار شاهد اختلاف معنی داری داشت( 05/0> P) در حالی که بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری مشاهده نگردید ( 05/0< P ).آنزیم های کبدی لاکتات دهیدروژناز (LDH)و مالون دی الدهید (MDA) با افزایش سطوح مکمل غذایی به طور معنی داری کاهش یافتند( 05/0> P). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که افزودن 10% جلبک اسپیرولینا به جیره غذایی میتواند تاثیر مثبت قابل توجهی بر نرخ رشد، مکانیسم دفاعی آنتی اکسیدانی و آنزیم های کبدی ماهی کوی داشته باشد.
Ansarifard F, Rajabi Islami H, Shamsaie Mehrjan M, Soltani M. Effect of dietary supplement Spirulina (Arthrospira platensis) to feed on some growth parameters and the activities of antioxidant enzyme defense in koi fish (koi, Cyprinus carpio(. JAD 2020; 14 (2) :13-23 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-470-fa.html
انصاری فرد فاطمه، رجبی اسلامی هومن، شمسایی مهرجان مهدی، سلطانی مهدی. اثر افزودن مکمل غذایی جلبک اسپیرولینا (Arthrospira platensis) به جیره بر برخی شاخص های رشد، فعالیت های آنزیمی وآنتی اکسیدانی و درماهی کوی((koi, Cyprinus carpio. نشریه توسعه آبزی پروری. 1399; 14 (2) :13-23