بررسی ترکیبات بدن ماهی بنی ((Barbus sharpeyi در محدوده گروههای طولی مختلف درمنابع آبی استان خوزستان
|
منصور شریفیان* |
|
|
چکیده: (6734 مشاهده) |
این تحقیق با هدف تجزیه لاشه ماهی بنی در مقاطع مختلف رشد انجام شد. هدف نهایی این تحقیق دستیابی به اطلاعات اولیه به منظور تنظیم فرمولاسیون جیره تخصصی این ماهی در مراحل پرورش می باشد. در این تحقیق 413 قطعه ماهی بنی ((Barbus sharpeyi در دامنه طولی 30 تا 440 میلیمتر از منابع آبی استان خوزستان (هور شادگان و هورالعظیم) صید گردید. به منظور بررسی میزان پروتئین، چربی، خاکستر، فسفر، کلسیم و پروفیل اسیدهای آمینه ماهیان مذکور، در گروههای طولی مختلف دسته بندی گردیدند. بیشترین میزان پروتئین لاشه در گروههای طولی 30 تا 95 میلیمتر مشاهده گردید. بطوریکه با افزایش طول ماهی، میزان پروتئین لاشه کاهش نشان داد. کمترین میزان چربی لاشه نیزمربوط به گروه طولی 100-149 میلیمتر بود، به نحویکه با کاهش میزان پروتئین در گروههای طولی، افزایش میزان چربی در لاشه ماهی بنی مشاهده شد. بیشترین میزان خاکستر لاشه در گروه طولی 30-99 میلیمتر دیده شود و بعد از آن با افزایش میزان طول ماهی بنی، از میزان خاکستر کالبد آن کاسته به طوری که کمترین میزان در گروه طولی 360 تا 440 میلیمتر مشاهده گردید. روند تغییرات میزان فسفر و کلسیم لاشه نیز از میزان خاکستر آن تبعیت کردند. حداکثر میزان انرژی در گروه طولی 250 تا 359 میلیمتر تحت تأثیر افزایش میزان چربی لاشه در این گروه مشاهده گردید. پروتئین بدن ماهی متشکل از اسید آمینه ضروری آرژنین، هیستدین، لوسین، لیزین، میتونین، فنیل آلانین، ترئونین و والین میباشد و در افراد مختلف یک گونه از الگوی یکسان پیروی مینماید که این موضوع ناشی از سنتز پروتئینهای بدن ماهی براساس اطلاعات وراثتی DNA است. |
|
واژههای کلیدی: ماهی بنی، چربی، پروتئین، هور شادگان، هورالعظیم |
|
متن کامل [PDF 5506 kb]
(2434 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/20 | پذیرش: 1394/1/20 | انتشار: 1394/1/20
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|