گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
چکیده: (1797 مشاهده)
هدف از این پژوهش بررسیاثرات سطوح مختلفمکملغذاییسینبیوتیکبایومینایمبو، برعملکردرشد و بهره وری غذایی،بازماندگی، ترکیب شیمیایی لاشهو برخی پارامترهای هماتولوژیبچهماهیسفید (Rutilus frisii)انگشتقد بود. آزمایشبااستفادهازطرحکاملاًتصادفیدر قالب4تیمارآزمایشی شامل سطوح 0، 5/0، 1 و 5/1گرم در کیلوگرم جیره انجامشد. 480 عدد ماهی 13± 2213 میلیگرم به مدت60روزباتیمارهایفوقتغذیهشدندوسپسنمونه برداری از تیمارهای مختلف جهت بررسی فاکتورهای ذکر شده انجام شد.نتایجنشاندادسینبیوتیک بایومین ایمبو میتواندعملکردرشدراازقبیلافزایشوزن،درصدافزایشوزن،افزایشطولو نیزنرخرشدویژهبهخوبیبهبودبخشد. همچنین مکمل غذایی سین بیوتیک بایومین ایمبو به شکل معناداری ترکیب لاشه بچه ماهیان سفید را تحت تاثیر قرار داد (P>0/05)، به طوری که میزان پروتین لاشه افزایش و میزان چربی لاشه کاهش یافت. سطوح 1 و 5/1 گرم سین بیوتیک در هر کیلوگرم جیره به شکل معناداری تعداد کل گلبول سفید، هموگلوبین و همچنین درصد لنفوسیت را افزایش داده بود. بنابراین سین بیوتیک بایومین ایمبو میتواند به عنوان یک مکمل غذایی مناسب جهت بهبود رشد و کارایی تغذیه و همچنین به عنوان یک محرک جهت سیستم دفاع غیر اختصاصی بچه ماهیان سفید مورد استفاده قرار گیرد. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه دز یک گرم سین بیوتیک بایومین ایمبو در هر کیلوگرم خوراک بهترین مقدار مصرف در ماهی سفید میباشد و در مقایسه با سایر گروهها بهترین نتایج حاصل شده است.