[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 47
تعداد مشاهده ی مقالات: 971314
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 426113

تعداد کل نویسندگان: 1855
نویسندگان غیر تکراری: 1434
نویسندگان تکراری: 421
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 798
مقالات پذیرفته شده: 496
مقالات رد شده: 290
مقالات منتشر شده: 441

نرخ پذیرش: 62.16
نرخ رد: 36.34

میانگین دریافت تا پذیرش: 147 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.6 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 350.1 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 93
مقالات پذیرفته شده: 60
مقالات رد شده: 23
مقالات منتشر شده: 36

نرخ پذیرش: 64.52
نرخ رد: 24.73

میانگین دریافت تا پذیرش: 112 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 8.4 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 368.6 روز
____
..
:: دوره 11، شماره 3 - ( 3-1396 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 40-29 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات ضد‌باکتریایی بخش‌های مختلف توتیای‌دریایی خلیج‌فارس
سیما راهی ، بهروز حیدری* ، مهدی رسا
دانشگاه گیلان
چکیده:   (2131 مشاهده)
در مطالعه­ی حاضر، اثرات ضد­باکتریایی اجزای مختلف (گنادها، پوسته، خارها و بخش­دهانی) توتیای­دریایی Echinometra mathaei حاضر در خلیج­فارس مورد بررسی قرار گرفته­است. بدلیل ویژگی­های بیماری­زایی و میزان شیوع که باکتری­های گرم­منفی مانند  Escherichia coli و Pseudomonas aeruginosa و باکتری­های گرم­مثبت نظیر Staphylococcus aureusو Basillus subtilis دارند، از این میکروارگانیسم­ها جهت سنجش تاثیرات باکتری کشی این عصاره­ها، استفاده شده­است. توتیای­دریایی از سواحل خلیج­فارس جمع­آوری و پس از کالبدشکافی، از اندام­های مختلف آن­ها توسط سه حلال سدیم­بافرفسفات، اتانول و استونیتریل عصاره­گیری به عمل آمد. فعالیت ضدباکتریایی عصاره­ها، با استفاده از روش انتشار­چاهکی، در دو غلظت µg/well 1500 و 600، مورد ارزیابی قرار­گرفت. فعالیت ضدباکتریایی در عصاره­های پوسته و گناد مشاهده شد. عصاره­ی بخش­دهانی و خار در همه­ی تست­ها فاقد فعالیت ضد­باکتریایی بود. این ارزیابی­ها نشان داد که عصاره­های استونیتریلی و اتانولی گناد دارای فعالیت باکتری­کشی در مقابل سویه E. coli می­باشند. در مورد سویه B. subtilis، عصاره­های اتانولی، استونیتریلی و بافرفسفاتی گناد و همچنین عصاره­های اتانولی و استونیتریلی پوسته فعالیت ضد­باکتریایی نشان دادند. همچنین عصاره­های استونیتریلی و اتانولی گناد فعالیت باکتری­کشی در مقابل سویه P. aeruginosa داشتند. در مورد سویه S. aureus نیز عصاره­های استونیتریلی و اتانولی گناد فعالیت ضد­باکتریایی نشان­دادند. با توجه به نتایج، پیشنهاد می­گردد که بخش پوسته و گناد توتیای دریایی جهت استخراج و تخلیص ترکیبات تاثیر بیش‏تری دارد.
 
واژه‌های کلیدی: توتیای‌دریایی، خلیج‌فارس، باکتری، عصاره.
متن کامل [PDF 1794 kb]   (843 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/2/16 | پذیرش: 1396/3/5 | انتشار: 1396/7/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahi S, Heidari B, Rassa M. Antibacterial effects of different components in the Persian Gulf sea urchin. JAD 2017; 11 (3) :29-40
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-465-fa.html

راهی سیما، حیدری بهروز، رسا مهدی. اثرات ضد‌باکتریایی بخش‌های مختلف توتیای‌دریایی خلیج‌فارس. نشریه توسعه آبزی پروری. 1396; 11 (3) :29-40

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-465-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( 3-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645