در مطالعهی حاضر، اثرات ضدباکتریایی اجزای مختلف (گنادها، پوسته، خارها و بخشدهانی) توتیایدریایی Echinometra mathaeiحاضر در خلیجفارس مورد بررسی قرار گرفتهاست. بدلیل ویژگیهای بیماریزایی و میزان شیوع که باکتریهای گرممنفی مانند Escherichia coli و Pseudomonas aeruginosaو باکتریهای گرممثبت نظیرStaphylococcus aureusو Basillus subtilis دارند، از این میکروارگانیسمها جهت سنجش تاثیرات باکتری کشی این عصارهها، استفاده شدهاست. توتیایدریایی از سواحل خلیجفارس جمعآوری و پس از کالبدشکافی، از اندامهای مختلف آنها توسط سه حلال سدیمبافرفسفات، اتانول و استونیتریل عصارهگیری به عمل آمد. فعالیت ضدباکتریایی عصارهها، با استفاده از روش انتشارچاهکی، در دو غلظت µg/well 1500 و 600، مورد ارزیابی قرارگرفت. فعالیت ضدباکتریایی در عصارههای پوسته و گناد مشاهده شد. عصارهی بخشدهانی و خار در همهی تستها فاقد فعالیت ضدباکتریایی بود. این ارزیابیها نشان داد که عصارههای استونیتریلی و اتانولی گناد دارای فعالیت باکتریکشی در مقابل سویه E. coli میباشند. در مورد سویه B. subtilis، عصارههای اتانولی، استونیتریلی و بافرفسفاتی گناد و همچنین عصارههای اتانولی و استونیتریلی پوسته فعالیت ضدباکتریایی نشان دادند. همچنین عصارههای استونیتریلی و اتانولی گناد فعالیت باکتریکشی در مقابل سویه P. aeruginosa داشتند. در مورد سویه S.aureus نیز عصارههای استونیتریلی و اتانولی گناد فعالیت ضدباکتریایی نشاندادند. با توجه به نتایج، پیشنهاد میگردد که بخش پوسته و گناد توتیای دریایی جهت استخراج و تخلیص ترکیبات تاثیر بیشتری دارد.