گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، بوشهر ، Abr.pazira@gmail.com
چکیده: (2979 مشاهده)
در این مطالعه فعالیت ضد قارچی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر روی قارچهای جداشده از پوست ماهی کوی (Cyprinus carpio var. Koi) مورد بررسی قرار گرفت. از پوست این ماهی قارچهای آسپرژیلوس فلاوس، آسپرژیلوس فومگاتوس، آسپرژیلوس نایجر و ساپرولگنیا پارازیتیکاجداسازی و به روش اسلاید کالچر کشت شد. با استفاده از اسانس آویشن باغی حداقل غلظت مهارکنندگی رشد قارچ (MIC) گونههای آسپرژیلوس نایجر،آسپرژیلوس فومگاتوس وآسپرژیلوس فلاوس غلظت 25 میکرولیتر بر میلیلیتر به دست آمد، لیکن MIC گونه ساپرولگنیا پارازیتیکا متفاوت بوده و در غلظت 50 میکرولیتر بر میلیلیتر بهدست آمد. حداقل غلظت کشندگی قارچ (MFC) نیز در گونه آسپرژیلوس نایجر و آسپرژیلوسفومگاتوس در غلظت 100 میکرولیتر بر میلیلیتر و در گونه آسپرژیلوس فلاوس در غلظت 25 میکرو لیتر بر میلیلیتر به دست آمد. برای گونه ساپرولگنیا پارازیتیکا نیز MFC در غلظت 200میکرو لیتر بر میلیلیتر مشاهده شد. بیشترین اثر مهارکنندگی اسانس آویشن باغی بر روی آسپرژیلوس فلاوس و کمترین اثر مهارکنندگی این اسانس بر روی ساپرولگنیا پارازیتیکا به دست آمد. بر اساس نتایج بهدستآمده اسانس آویشن باغی میتواند بهعنوان جایگزین داروهای ضد قارچی تجاری در صنعت آبزیپروری استفاده گردد.
Pazira A. Antifungal Effect of Thymus Vulgaris Essence on the Separated Fungals from Koi Fish's Skin (Cyprinus Carpio Var. Koi), in Vitro. JAD 2017; 11 (2) :13-22 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-462-fa.html
پذیرا عبدالرحیم. فعالیت ضد قارچی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر روی قارچهای جداشده از پوست ماهی کوی (Cyprinus carpio var. Koi). نشریه توسعه آبزی پروری. 1396; 11 (2) :13-22