اثرهای جایگزینی روغن ماهی جیره غذایی با روغنهای گیاهی (روغن سویا و خرما) بر شاخصهای رشد، تغذیه و بقاء در کپور معمولی (Cyprinus carpio)
|
راضیه دلاوریان، علی آبرومند*، سعید ضیائی نژاد، مهران جواهری بابلی |
|
|
چکیده: (4688 مشاهده) |
در این تحقیق اثرات جایگزینی روغن ماهی با روغنهای گیاهی بر شاخصهای رشد، تغذیه و بقاءماهی کپور معمولی( Cyprinus carpio ) به مدت 60 روز مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 240 قطعه بچه ماهی کپور با میانگین وزنی 5/0±20 گرم تحت 4 تیمار با جیره غذایی ایزونیتروژنیک و ایزولیپیدیک حاوی 10 درصد روغن، تغذیه شدند. تیمار شاهد با جیرهای که 100 درصد چربی آن به وسیله روغن ماهی تأمین شده بود تغذیه شدند. تیمار دوم با جیرهای که 100 درصد چربی آن به وسیله روغن سویا، تیمار سوم با جیرهای که 100 درصد چربی آن به وسیله روغن خرما و تیمار چهارم با جیرهای که 50 درصد آن به وسیله روغن سویا و 50 درصد دیگر آن به وسیله روغن خرما تأمین شده بود، تغذیه شدند. مطابق با نتایج حاصل از بیومتری در پایان دوره، شاخصهای رشد همچون درصد افزایش وزن بدن (BWG)، افزایش وزن روزانه (DWG) و درصد نرخ رشد (SGR)، در تیمار تغذیه شده با روغن ماهی به طور معنی داری کمتر بود و تیمار چهارم در هر سه شاخص بیشترین رشد را نشان داد (05/0>P). شاخصهای تغذیهای از جمله نسبت تبدیل غذایی در تیمار تغذیه شده با روغن ماهی از گروههای دیگر بیشتر بود و بهترین نرخ FCR در تیمار تغذیه شده با روغن سویا و خرما دیده شد (05/0>P) در حالی که هیچ اختلاف معنی داری در بازده تبدیل غذایی (FCE)، شاخص کبدی (HI) و شاخص احشائی (VI) در بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0
|
|
واژههای کلیدی: کپور معمولی (Cyprinus carpio)، روغن ماهی، روغن سویا، روغن خرما، شاخصهای رشد |
|
متن کامل [PDF 657 kb]
(1427 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/20 | پذیرش: 1394/1/20 | انتشار: 1394/1/20
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|