[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 14، شماره 4 - ( 10-1399 ) ::
جلد 14 شماره 4 صفحات 55-67 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطوح مختلف پروبیوتیک تجاری بومی (سوپرزیست) بر شاخص‌های رشد، کارایی تغذیه و بقای تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) جوان
محمود شکوریان*، علیرضا علیپور جورشری، فروزان باقرزاده لاکانی، محمدعلی یزدانی ساداتی، علی حسین پور زلتی، سید حامد سید حسنی
سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، ایران، رشت
چکیده:   (180 مشاهده)

استفاده از باکتری­های انتخابی برای رشد و بهبود جمعیت میکروبی میزبان از جمله ایده­های جدیدی می­باشد که از طریق دستکاری جمعیت باکتریایی در آبزیان انجام می­گیرد .همچنین مصرف این باکتری­ها در جیره­های غذایی آبزیان پرورشی موجب بهینه­سازی تعادل جمعیت میکروبی دستگاه گوارش شده و تاثیرات بسیار مطلوبی را بر رشد و بقاء آن­ها ایجاد می­نماید. در همین راستا، این تحقیق جهت بررسی اثر پروبیوتیک تجاری سوپر زیست (زیست­یار وارنا، ایران) بر شاخص­های رشد و بقای تاسماهی سیبری جوان انجام شد. 120 قطعه تاسماهی سیبری با میانگین وزنی 7/3 ± 3/109گرم در قالب چهار تیمار و هر تیمار با سه تکرار به صورت کاملا تصادفی در 12 مخزن فایبرگلاس نیم تنی با تراکم 10 قطعه در هر مخزن توزیع شدند. ماهیان سه بار در روز به میزان 3-2% وزن بدن به مدت 63 روز تغذیه شدند. این پروبیوتیک تجاری حاوی باکتری­هایBacillus subtilis, Lactobacillus acidophilus, L. delbrueckii, L. rhamnosus, L. plantarum  بوده و به میزان 100، 200 و 300 میلی­گرم در کیلوگرم به جیره پایه (کنترل) (پلت با قطر mm 4،  جیره Classic L.F، ساخت کارخانه Skretting -کشور ایتالیا) اضافه شد. در پایان آزمایش، بقای ماهیان در تیمارها %100 بود و اختلاف معنی­داری در رشد ماهیان تیمارها مشاهده نشد. با افزایش میزان پروبوتیک در جیره از 100 میلی­گرم تا 300 میلی­گرم SGR تغییر نشان نداد اما میزان بیومس کل، WG و BWI افزایش یافته و میزان FCR و PER کاهش یافت اما این تغییرات از نظر آماری معنی­دار نبود (05/0P>).

واژه‌های کلیدی: پروبوتیک، تاسماهی سیبری (Acipenser baerii)، رشد، کارآیی تغذیه، بقا.
متن کامل [PDF 995 kb]   (74 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/11/9 | پذیرش: 1396/6/31 | انتشار: 1399/10/1
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shakourian M, Alipour Jorshari A R, Bagherzadeh Lakani F, Yazdani Sadati M A, Hosseinpour Zelaty A, Seyed Hasani S H. The effects of different levels of native commercial probiotic (Super zist) on the growth, nutritional efficiency and survival rate of Siberian sturgeon (Acipenser baerii) Juvenile. 3. 2021; 14 (4) :55-67
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-445-fa.html

شکوریان محمود، علیپور جورشری علیرضا، باقرزاده لاکانی فروزان، یزدانی ساداتی محمدعلی، حسین پور زلتی علی، سید حسنی سید حامد. اثر سطوح مختلف پروبیوتیک تجاری بومی (سوپرزیست) بر شاخص‌های رشد، کارایی تغذیه و بقای تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) جوان. نشریه توسعه آبزی پروری. 1399; 14 (4) :55-67

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-445-fa.html



دوره 14، شماره 4 - ( 10-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4296