سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، ایران، رشت
چکیده: (1328 مشاهده)
استفاده از باکتریهای انتخابی برای رشد و بهبود جمعیت میکروبی میزبان از جمله ایدههای جدیدی میباشد که از طریق دستکاری جمعیت باکتریایی در آبزیان انجام میگیرد .همچنین مصرف این باکتریها در جیرههای غذایی آبزیان پرورشی موجب بهینهسازی تعادل جمعیت میکروبی دستگاه گوارش شده و تاثیرات بسیار مطلوبی را بر رشد و بقاء آنها ایجاد مینماید. در همین راستا، این تحقیق جهت بررسی اثر پروبیوتیک تجاری سوپر زیست (زیستیار وارنا، ایران) بر شاخصهای رشد و بقای تاسماهی سیبری جوان انجام شد. 120 قطعه تاسماهی سیبری با میانگین وزنی 7/3 ± 3/109گرم در قالب چهار تیمار و هر تیمار با سه تکرار به صورت کاملا تصادفی در 12 مخزن فایبرگلاس نیم تنی با تراکم 10 قطعه در هر مخزن توزیع شدند. ماهیان سه بار در روز به میزان 3-2% وزن بدن به مدت 63 روز تغذیه شدند.این پروبیوتیک تجاری حاوی باکتریهایBacillus subtilis,Lactobacillus acidophilus, L. delbrueckii, L. rhamnosus, L. plantarumبوده و به میزان 100، 200 و 300 میلیگرم در کیلوگرم به جیره پایه (کنترل) (پلت با قطر mm 4، جیره Classic L.F، ساخت کارخانه Skretting -کشور ایتالیا) اضافه شد. در پایان آزمایش، بقای ماهیان در تیمارها %100 بود و اختلاف معنیداری در رشد ماهیان تیمارها مشاهده نشد. با افزایش میزان پروبوتیک در جیره از 100 میلیگرم تا 300 میلیگرم SGR تغییر نشان نداد اما میزان بیومس کل، WG و BWI افزایش یافته و میزان FCR و PER کاهش یافت اما این تغییرات از نظر آماری معنیدار نبود (05/0P>).
Shakourian M, Alipour Jorshari A R, Bagherzadeh Lakani F, Yazdani Sadati M A, Hosseinpour Zelaty A, Seyed Hasani S H. The effects of different levels of native commercial probiotic (Super zist) on the growth, nutritional efficiency and survival rate of Siberian sturgeon (Acipenser baerii) Juvenile. JAD 2021; 14 (4) :55-67 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-445-fa.html
شکوریان محمود، علیپور جورشری علیرضا، باقرزاده لاکانی فروزان، یزدانی ساداتی محمدعلی، حسین پور زلتی علی، سید حسنی سید حامد. اثر سطوح مختلف پروبیوتیک تجاری بومی (سوپرزیست) بر شاخصهای رشد، کارایی تغذیه و بقای تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) جوان. نشریه توسعه آبزی پروری. 1399; 14 (4) :55-67