اثرسطوح مختلف پروبیوتیک باکتوسل بر برخی شاخصهای رشد، بازماندگی وترکیبات بدن بچه ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio)
|
شایان قبادی، حسین توکلی*، بافر مجازی امیری |
|
|
چکیده: (4358 مشاهده) |
در پرورش متراکم ماهیان استفاده ازمکملهای غذایی یکی از راهکارهای بهبود شاخصهای رشد، تغذیه وبقا میباشد. در این بین تحقیقات متنوعی برروی پروبیوتیکها به عنوان یکی از مکملهای کاربردی در تغذیه ماهیان انجام شده است. در این پژوهش تأثیر پروبیوتیک باکتوسل در مقادیر 1/0، 2/0و3/0گرم پروبیوتیک به ازای هرکیلوگرم غذای خشک در مقایسه با غذای شاهد (بدون پروبیوتیک) برعوامل رشد و کارایی تغذیه در بچه ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio)با میانگین وزن اولیه (12/0±49/15گرم) در مدت 60 روز مطالعه شد. تعداد180 قطعه بچه ماهی کپور معمولی بین 12مخزن فایبرگلاسی500 لیتری بهصورت کاملا تصادفی با تراکم ذخیره سازی 15 عدد ماهی (3 تکرار) توزیع شدند. غذادهی در حد سیری طی دوره پرورش و 4 بار درروز (در ساعتهای 7، 11، 15، 19) انجام شد. تعیین میزان طول و وزن ماهیان هر 14روز یک بار انجام گرفت. در پایان آزمایش، درگروه ماهیانیکه پروبیوتیک دریافت کرده بودند، شاخصهای رشد و راندمان غذایی آنها مانند افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، کارآیی پروتئین، ضریب تبدیل غذا و درصد بقا سطح بالاتر و مطلوبتری را نسبت به گروه ماهیانی که جیره آنها فاقد پروبیوتیک بودند نشان دادند (05/0P<). بهترین میزان شاخصهای فوق در جیره2/0گرم پروبیوتیک درکیلوگرم جیره بهدست آمد. تیمارتغذیه شده با 2/0 گرم پروبیوتیک درکیلوگرم جیره دارای بیشترین میزان پروتئین بوده که اختلاف معنی داری با سایرتیمارها نداشت (05/0P>). بیشترین میزان چربی و خاکستر لاشه در سطح 2/0گرم پروبیوتیک به ازای هر کیلو گرم غذای خشک بوده که اختلاف معنیداری با سایر تیمارها داشتند (05/0P<). نتایج این تحقیق نشان داد اضافه کردن پروبیوتیک باکتوسل به جیره بچه ماهی کپورمعمولی به میزان 2/0 گرم در هر کیلوگرم جیره اثرات مثبتی بر شاخصهای رشد وآنالیزتقریبی لاشه دارد. |
|
واژههای کلیدی: ماهی کپور(Cyprinus carpio)، پروبیوتیک، باکتوسل، رشد، ترکیبات لاشه |
|
متن کامل [PDF 675 kb]
(1604 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/20 | پذیرش: 1394/1/20 | انتشار: 1394/1/20
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|