گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین- پیشوا،گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا 2- ورامین،گروه زیستشناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا 3- گرگان،گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده: (2564 مشاهده)
این آزمایش بهمنظور بررسی عملکرد و تغییر رنگ لاشه با استفاده از میوه شیرخشت آتشین در تغذیه ماهی قزلآلای رنگین کمان با چهار تیمار، سه تکرار و 240 قطعه ماهی در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی انجام شد. تیمارها شامل جیره پایه (شاهد)، جیره پایه + پنج درصد پودر میوه شیرخشت آتشین، جیره پایه + ده درصد پودر میوه شیرخشت آتشین و جیره پایه + 15 درصد پودر میوه شیرخشت آتشین بود. صفات عملکردی (میانگین خوراک مصرفی، میانگین افزایش وزن و میانگین ضریب تبدیل غذایی) بهصورت هفتگی و در کل دوره مورد بررسی قرار گرفت. اجزاء لاشه و ویژگیهای لاشه، طول کل بدن، طول چنگالی و رنگسنجی گوشت و پوست ماهی در پایان دوره مورد بررسی قرار گرفت. میانگین افزایش وزن و میانگین ضریب تبدیل غذایی در کل دوره، وزن نسبی لاشه، امعاء و احشاء و کبد نسبت به وزن زنده، طول کل بدن و طول چنگالی ماهی، شاخص روشنایی گوشت (L*)، شاخص قرمز/ سبز گوشت (a*)، شاخص زرد/ آبی گوشت (b*)، شاخص روشنایی پوست (L*)، شاخص قرمز/ سبز پوست (a*)، شاخص زرد/ آبی پوست (b*) و درصد تلفات معنیدار نشد (05/0<P). بیشترین میانگین خوراک مصرفی در کل دوره در تیمار شاهد بود که با سایر تیمارها تفاوت معنیداری از لحاظ آماری داشت (05/0>P).
Jaberi M, Yousefi Siahkalroodi S, Sudagar M. The survey of performance and change of the carcass color with firethorn fruit (Pyracantha Coccinea) in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) feeding. JAD 2016; 10 (2) :62-49 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-401-fa.html
جابری محمد، یوسفیسیاهکلرودی سیامک، سوداگر محمد. عملکرد و تغییر رنگ لاشه با استفاده از میوه شیرخشت آتشین (Pyracantha Coccinea) در تغذیه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss). نشریه توسعه آبزی پروری. 1395; 10 (2) :62-49