اثر جایگزینی کنجاله کانولا با آرد ماهی بر رشد و تغذیه ترکیبات لاشه خرچنگ دراز آب شیرین (Astacus leptodactylus)
|
حمید نویریان علاف، احسان اسدی شریف* |
|
|
چکیده: (3051 مشاهده) |
به منظور بررسی قابلیت جایگزینی کنجاله کانولا با آرد ماهی و عملکرد آن در شاخصهای رشد و تغذیهای خرچنگ دراز آب شیرین، یک آزمایش تغذیهای جایگزینی کنجاله کانولا به جای آرد ماهی در پنج سطح 0 ، 5%، 10% ، %15 ، %20 در سه تکرار به مدت 8 هفته صورت گرفت. بدین منظور تعداد 225 قطعه خرچنگ دراز آب شیرین با میانگین وزنی 86/0 ± 12 بین 15 مخزن فایبرگلاس 500 لیتری به طور یکسان توزیع شدند. رنج پارامترهای فیزیکو شیمیایی در طول دوره نظیر دما ، اکسیژن، pH به ترتیب 6/1± 26، 8/0± 8/6، 8/6-9/7 بود. غذادهی خرچنگ دراز آب شیرین به صورت 5 درصد وزن بدن (بایومس) در چهار وعده ( 22، 18، 12، 6) صورت گرفت. شاخصهای رشد و تغذیهای مانند درصد افزایش وزن، میزان رشد ویژه، بازدهی پروتئین، درصد بقا و بازدهی ضریب تبدیل غذایی در تیمارهای مختلف آزمایش تفاوت معنی دار آماری را دیده نشد (05/0P>). در این بین بالاترین وزن نهائی در تیمارشاهد (فاقد کنجاله کانولا) و کمترین در تیمار 20% جایگزین کانولا مشاهده شد، اگرچه به لحاظ آماری اختلاف معنادار قابل توجهای را نشان ندادند. ترکیب بیوشیمی عضله خرچنگ دراز آب شیرین در تیمارهای مختلف آزمایش اختلاف معنادار قابل محسوسی را نشان ندادند (05/0P>). نتایج این بررسی نشان داد که میتوان کنجاله کانولا را تا سطح 20% جایگزین آرد ماهی در جیره غذایی خرچنگ دراز آب شیرین(Astacus leptodactylus) نمود. |
|
واژههای کلیدی: خرچنگ دراز آب شیرین(Astacus leptodactylus)، کانولا، رشد، ترکیبات لاشه |
|
متن کامل [PDF 735 kb]
(815 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/20 | پذیرش: 1394/1/20 | انتشار: 1394/1/20
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|