1- لاهیجان، گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، لاهیجان ،گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی ، habib.vahabzadeh@gmail.com 3- لاهیجان،گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده: (4162 مشاهده)
در این تحقیق اثر رنگدانه لکانتین صورتی بر روی رنگ پوست ماهی اسکار سفید (Astronotus ocellatus) مورد مطالعه قرارگرفت. 72 قطعه ماهی اسکار سفید با میانگین وزنی 025/0± 37/9 گرم و میانگین طولی 012/0± 24/8 سانتیمتر در2 تیمار با 3 تکرار و در هر تکرار 12 عدد ماهی رهاسازی شدند. تیمار اول حاوی200 میلیگرم در هر کیلوگرم غذا رنگدانه لکانتین صورتی و تیمار شاهد که فاقد مواد رنگدانهای بود. بعد از 27 روز از 6 ماهی به طور اتفاقی در هر تیمار عکسبرداری دیجیتال با شرایط ثابت و نور یکسان تهیه گردید و برای ارزیابی میزان تغییر رنگ ایجاد شده از نرمافزار (Photoshop CS6) استفاده شد. پایان دوره رنگ سنجی پوست ماهیهای تیمارها نشان داد که تجویز خوراک حاوی لکانتین صورتی باعث تغییر رنگ معنی دار پوست ماهیها گردیده است (0P=). به طوریکه مقادیر رنگ قرمز، در تیمار لکانتین صورتی افزایش معنیداری نسبت به تیمار شاهد نشان داد. بنابراین میتوان جهت بهبود رنگ و افزایش بازار پسندی گونه مورد مطالعه از تیمار لکانتین صورتی به میزان 200 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم غذا استفاده نمود.