تأثیر نوع غنیساز و مدت زمان آن بر محتوای غذایی ناپلیوس آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana)
|
شهرام دادگر*، محمود حافظیه |
|
|
چکیده: (3241 مشاهده) |
آرتمیا موجودی است که به عنوان غذای زنده در آبزی پروری کاربردهای فراوانی دارد ولی در حالت طبیعی از لحاظ اسیدهای چرب غیر اشباع ارزش غذایی چندانی نداشته و لذا باید غنی سازی شود. در این مطالعه، تأثیر اسیدهای چرب فوق غیر اشباع، سطوح مختلف ویتامین ث و زمانهای مختلف بر ترکیب بیوشیمیایی ناپلیوس آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) مورد بررسی قرار گرفت. سیست آرتمیا ارومیانا در شرایط استاندارد تفریخ و توسط یک امولسیون تجاری و یک روغن ماهی داخلی همراه با سه سطح ویتامین ث طی دو زمان غنیسازی و در 80- درجه سانتیگراد فریز و سپس میزان ویتامین ث و اسیدهای چرب آنها مورد آنالیز قرار گرفتند (دو فاکتور اصلی منابع روغنی تجاری ICES30/4 و یک نوع روعن داخلی از تخمدان ماهی خاویاری، سه سطح ویتامین ث 10، 20 و30% و دو زمان جداگانه غنی سازی، 12 و 24 ساعت جمعاً 24 تیمار هر یک با سه تکرار). نتایج نشان داد که تجمع ویتامین ث و اسیدهای چرب بهخصوص انواع فوق غیر اشباع در ناپلیوس آرتمیای غنی شده با هر دو روغن بهشکل معنیداری نسبت به گروه کنترل افزایش داشته است (05/0P<)، هر چند در امولسیون تجاری مکمل شده با 20% ویتامین ث بهتر از روغن ماهی خاویاری بود همچنین عملکرد در گروه 24 ساعت غنیسازی بسیار بهتر از 12 ساعت غنیسازی بود (05/0P<). |
|
واژههای کلیدی: آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana)، مدت زمان غنی سازی، مواد غنیساز، زمان غنیسازی |
|
متن کامل [PDF 586 kb]
(695 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/20 | پذیرش: 1394/1/20 | انتشار: 1394/1/20
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|