[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 3 - ( 7-1398 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 91-103 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر درجه حرارت آب بر مدت زمان دوره تخم گشایی، شروع تغذیه خارجی، کارایی رشد و بازماندگی لارو ماهی سیچلاید گورخری (Cichlasoma nigrofasciatum)
علیرضا گلچین منشادی، جمشید شعاع، محمد ترحمی
دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (87 مشاهده)

این آزمایش به منظور بررسی اثر درجه حرارت آب بر طول دوره انکوباسیون، زمان شروع تغذیه خارجی، میزان رشد و بازماندگی لاروهای سیچلاید گورخری با دو تکرار انجام شد. آزمایش­ها در چهار گروه ماهیان مولد A ، B ،C  وD  با چهار تیمار دمایی 24-22 درجه سانتی­گراد ،26-24 درجه سانتی گراد، 28-26 درجه سانتی گراد و30-28 درجه سانتی­گراد و با دو تکرار انجام پذیرفت. پس از تخم ریزی مولدین تا شش ساعت در آکواریوم­ها نگه داشته شده و شمارش تعداد کل تخم ها تا 12 ساعت پس از مشاهده اولین لاروهای جنبنده به کمک یک دوربین عکسبرداری دیجیتال ادامه یافت تا تعداد نهایی لاروهای جنبنده مشخص گردد. پرورش لاروها به مدت چهار ماه ادامه یافت و در پایان داده های به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد اگرچه بیشترین درصد افزایش وزن، درصد رشد روزانه و نرخ رشد ویژه مربوط به بالاترین تیمار دمایی(گروه D) بود، اما بیشترین درصد تخم­گشایی و میزان بازماندگی لاروها در ماهیان گروه  C با تیمار دمایی 28-26 درجه سانتی­گراد مشاهده شد. بنابراین دما تأثیر بسیار مهمی بر مدت زمان تخم­گشایی، مدت زمان جذب کیسه زرده، فاکتورهای رشد و بازماندگی لاروهای سیچلاید گورخری داشته است.  به صورتی که افزایش دما سبب افزایش رشد و کاهش مدت زمان تخم­گشایی و شروع تغذیه خارجی گردید. نتایج بررسی آماری نشان داد بین دما و طول دوره تخم ­گشایی و دما و مدت زمان جذب کیسه زرده و دما و کارایی رشد و دما و بازماندگی لاروها  رابطه معنی داری وجود دارد. سریع ترین آغاز تغذیه خارجی مربوط به گروه A ، بالاترین درصد تخم­گشایی، کمترین میزان فساد تخم و بالاترین درصد بازماندگی لاروها در انتهای دوره مربوط به گروه  Cبود. بدین ترتیب با توجه به اینکه بیشترین درصد تخم گشایی لاروها، کمترین میزان فساد تخم ها و بالاترین میزان بقا و ماندگاری لاروها در دمای 28-26 اتفاق افتاد بنظر می­رسد بهترین دما برای تکثیر ماهی سیچلاید گورخری این دما می­باشد.
 

واژه‌های کلیدی: دما، زمان تخم گشایی، تغذیه خارجی، کارایی رشد، لارو سیچلاید گورخری
متن کامل [PDF 762 kb]   (6 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۵/۱۰/۱۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

GolchinManshadi A, shoa J, Tarahomi M. Influences of temperature on hatching time, exogenous feeding onset, growth performance and survival of Cichlasoma nigrofasciatum larvae. 3. 2019; 13 (3) :91-103
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-335-fa.html

گلچین منشادی علیرضا، شعاع جمشید، ترحمی محمد. تأثیر درجه حرارت آب بر مدت زمان دوره تخم گشایی، شروع تغذیه خارجی، کارایی رشد و بازماندگی لارو ماهی سیچلاید گورخری (Cichlasoma nigrofasciatum). نشریه توسعه آبزی پروری. 1398; 13 (3) :91-103

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-335-fa.html



دوره 13، شماره 3 - ( 7-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3977