[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 4 - ( 4-1396 ) ::
جلد 11 شماره 4 صفحات 91-103 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر سطوح مختلف روی جیره بر فعالیت آنزیم پیرووات کیناز و الگوی الکتروفورتیک عضله در بچه ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii Nordmann, 1840)
کتایون کریم زاده ، عسکر زحمتکش
چکیده:   (478 مشاهده)

در یک آزمایش تغذیه­ای، تأثیر 2 جیره غذایی حاوی دو سطح از فلز روی (50  و 200 میلی­گرم بر کیلو­گرم غذا) و جیره شاهد (فاقد روی) بر نرخ فعالیت آنزیم پیرووات­کیناز و الگوی الکتروفورتیک عضله در ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii) بررسی گردید. بدین منظور 270 عدد ماهی با میانگین (± انحراف معیار) وزن 06/0± 56/0 گرم در 9 آکواریوم 50 لیتری به‌طور تصادفی توزیع گردیده و به مدت سه ماه 3  بار در روز تغذیه شدند. میزان بیان پروتئین­های عضله با روش الکترفورز، مقدار فلز روی و نیز فعالیت آنزیم پیرووات­کیناز (PK) در عضله اندازه­گیری شدند. بیش­ترین مقدار روی در عضله در انتهای دوره، در جیره حاوی 200 میلی­گرم روی بر کیلوگرم غذا (02/0±3/5 میکروگرم برگرم) مشاهده گردید. الگوی پروتئین­ الکتروفوروز پروتئین­­های استخراجی از عضله ماهی سفید، شامل زنجیره میوزین سنگین (HC) و زنجیره­های میوزین سبک (LC) بود. زنجیره سبک سه باند پروتئینی ویژه (LC1F, LC2F, LC3F) را نشان داد که در میزان LC2F و LC3F تغییراتی در طی دوره آزمایش مشاهده شد. میزان فعالیت آنزیم PK در پایان دوره آزمایش به‌طور معنی­داری افزایش یافت (05/0 P≤). همبستگی مثبت (95/0 r =) و معنی­داری (05/0 P≤) بین میزان آنزیم پیرووات­کیناز و افزایش وزن در بچه ماهیان تغذیه‌شده با جیره حاوی 50 میلی­گرم روی بر کیلوگرم غذا با سایر بچه­ماهیان مشاهده گردید. به‌طورکلی استفاده از جیره حاوی 200 میلی­گرم روی بر کیلوگرم غذا تأثیری بر شدت تراکم باندها در الگوی پروتئینی و فعالیت آنزیم PK عضله سفید در بچه­ماهیان سفید نداشت.
 

واژه‌های کلیدی: ماهی سفید، روی، پیرووات کیناز، الگوی پروتئینی
متن کامل [PDF 1097 kb]   (132 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۱۲/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۵/۴/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۶/۹/۶
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimzadeh K, Zahmatkesh A. The effect of different dietary zinc on Pyruvate Kinase activity and electrophoretic pattern of muscle in Caspian Kutum (Rutilus frisii kutum, Kamensky, 1901) . 3. 2017; 11 (4) :91-103
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-294-fa.html

کریم زاده کتایون، زحمتکش عسکر. تأثیر سطوح مختلف روی جیره بر فعالیت آنزیم پیرووات کیناز و الگوی الکتروفورتیک عضله در بچه ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii Nordmann, 1840). نشریه توسعه آبزی پروری. 1396; 11 (4) :91-103

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-294-fa.html



دوره 11، شماره 4 - ( 4-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3708