گروه بیولوژی دریا، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
چکیده: (3144 مشاهده)
در یک آزمایش تغذیهای، تأثیر 2 جیره غذایی حاوی دو سطح از فلز روی (50 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم غذا) و جیره شاهد (فاقد روی) بر نرخ فعالیت آنزیم پیروواتکیناز و الگوی الکتروفورتیک عضله در ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii) بررسی گردید. بدین منظور270 عدد ماهی با میانگین (± انحراف معیار) وزن 06/0± 56/0 گرم در 9 آکواریوم 50 لیتری بهطور تصادفی توزیع گردیده و به مدت سه ماه 3 بار در روز تغذیه شدند. میزان بیان پروتئینهای عضله با روش الکترفورز، مقدار فلز روی و نیز فعالیت آنزیم پیروواتکیناز (PK) در عضله اندازهگیری شدند.بیشترین مقدار روی در عضله در انتهای دوره، در جیره حاوی 200 میلیگرم روی بر کیلوگرم غذا (02/0±3/5 میکروگرم برگرم) مشاهده گردید. الگوی پروتئین الکتروفوروز پروتئینهای استخراجی از عضله ماهی سفید، شامل زنجیره میوزین سنگین (HC) و زنجیرههای میوزین سبک (LC) بود. زنجیره سبک سه باند پروتئینی ویژه (LC1F, LC2F, LC3F) را نشان داد که در میزان LC2F و LC3F تغییراتی در طی دوره آزمایش مشاهده شد. میزان فعالیت آنزیم PK در پایان دوره آزمایش بهطور معنیداری افزایش یافت (05/0 P≤). همبستگی مثبت (95/0 r =) و معنیداری (05/0 P≤)بین میزان آنزیم پیروواتکیناز و افزایش وزن در بچه ماهیان تغذیهشده با جیره حاوی 50 میلیگرم روی بر کیلوگرم غذا با سایر بچهماهیان مشاهده گردید. بهطورکلی استفاده از جیره حاوی 200 میلیگرم روی بر کیلوگرم غذا تأثیری بر شدت تراکم باندهادر الگوی پروتئینی و فعالیت آنزیم PK عضله سفید در بچهماهیان سفید نداشت.
Karimzadeh K, Zahmatkesh A. The effect of different dietary zinc on Pyruvate Kinase activity and electrophoretic pattern of muscle in Caspian Kutum
(Rutilus frisii kutum, Kamensky, 1901)
. JAD 2018; 11 (4) :91-103 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-294-fa.html
کریم زاده کتایون، زحمتکش عسکر. تأثیر سطوح مختلف روی جیره بر فعالیت آنزیم پیرووات کیناز و الگوی الکتروفورتیک عضله در بچه ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii Nordmann, 1840). نشریه توسعه آبزی پروری. 1396; 11 (4) :91-103