1- رشت، سد سنگر، صندوق پستی 3464 - 41635 بخش فیزیولوژی و بیوشیمی، مؤسسه تحقیقات بینالمللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی 41635، رشت، سد سنگر، صندوق پستی 3464 - 41635 ، Ayoub2222002@yahoo.com
چکیده: (3501 مشاهده)
این تحقیق با هدف تعیین اثر کاروتنوئید آستازانتین بر سیستم ایمنی و تعیین سطوح باقیمانده آن در مراحل مختلف رشد و نمو جنینی و لارو در ماهی استرلیاد پرورشی (ruthenusAcipenser) بهانجام رسید. چهار غلظت از آستازانتین شامل: 0 (شاهد)، 15، 45 و 75 میلیگرم در کیلوگرم جیره به جیره ماهیان افزوده شد. 48 عدد ماهی پیش مولد استرلیاد (با میانگین وزنی5/14 ±600 گرم) که از نظر شرایط ظاهری سالم بودند؛ انتخاب، و پس از انتقال به مخازن فایبرگلاس نیمتنی، بهمدت 6 ماه با جیره حاوی درصدهای مختلف آستازانتین تغذیه شدند. پس از تکثیر مولدین سطوح باقیمانده آستازانتین در مراحل رشد جنینی پایش گردید. براساس نتایج حاصل بیشترین درصد لقاح در غلظت 75 میلیگرم در کیلوگرم مشاهده شد. درصد شکوفایی تخم ماهیان در تیمار شاهد بهطور معنیداری کمتر از سطوح 45 و 75 میلیگرم در کیلوگرم آستازانتین در جیره بود. حداقل سطوح کاروتنوئید کل، باقیمانده آستازانتین، در مرحله پس از جذب کیسهزرده (PY) مشاهده گردید که در مقایسه با سایر مراحل اختلاف معنیداری نشان داد (05/0P<). حداقل سطوح باقیمانده کانتازانتین و بتا - کاروتن در مرحله پس از جذب کیسهزرده مشاهده گردید که در مقایسه با مرحله اوولاسیون (قبل از لقاح) کاهش معنیداری را نشان داد (05/0P<). براساس نتایج حاصل از بررسی شاخصهای ایمنی، سطوح لیزوزیم در غلظتهای مختلف آستازانتین اختلاف معنیداری با تیمار شاهد در مولدین نشان نداد (05/0 P>). سطوح ایمنوگلوبولین M (IgM) در غلظتهای 45 و 75 میلیگرم در کیلوگرم بهطور معنیداری کمتر از تیمار با غلظت 15 میلیگرم در کیلوگرم بود (05/0P<). نتایج نشان داد که سطوح 4C در غلظت 45 میلیگرم در کیلوگرم جیره بهطور معنیداری کمتر از سایر غلظتها و تیمار شاهد بود (05/0P<). براساس نتایج حاصل، سطوح 3C در غلظتهای 45 و 75 میلیگرم در کیلوگرم جیره بهطور معنیداری کمتر از سایر غلظتها و تیمار شاهد بود (05/0P<). با توجه به نتایج حاصل، سطوح باقیمانده کاروتنوئیدها در مراحل مختلف رشد جنینی تاسماهی استرلیاد متفاوت بوده و افزودن آستازانتین بهمیزان 75 میلیگرم در کیلوگرم به جیره سبب بهبود سیستم ایمنی در مقایسه با تیمار شاهد گردید که افزودن آن به جیره مولدین تاسماهی استرلیاد قابل توصیه است.
(05/0 <P). نتایج نشان داد که سطوح C4 در غلظت 45 میلیگرم در کیلوگرم جیره بطور معنیداری کمتر از سایر غلظتها و تیمار شاهد بود (05/0 <P). بر اساس نتایج حاصل، سطوح C3 در غلظتهای 45 و 75 میلیگرم در کیلوگرم جیره بطور معنیداری کمتر از سایر غلظتها و تیمار شاهد بود (05/0 <P). با توجه به نتایج حاصل، سطوح باقیمانده کاروتنوئیدها در مراحل مختلف رشد جنینی تاسماهی استرلیاد متفاوت بوده و افزودن آستازانتین در به میزان 75 میلیگرم در کیلوگرم به جیره سبب بهبود سیستم ایمنی در مقایسه با تیمار شاهد گردید که افزودن آن به جیره مولدین تاسماهی استرلیاد قابل توصیه است.
Fadakar E, Bahmani M, Yousefi Jourdehi A. Determining of caretonoid asthaxanthin residue in different stages of emberyous growth and development and larvae and it, s effect on some immune indices in farmed sterlet (Acipenser ruthenus). JAD 2018; 11 (4) :79-89 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-276-fa.html
فداکار ابراهیم، بهمنی محمود، یوسفی جوردهی ایوب. تعیین سطوح باقیمانده کاروتنوئید آستازانتین در مراحل مختلف رشد و نمو جنینی و لارو و تأثیرآن بر برخی شاخصهای ایمنی در ماهی استرلیاد پرورشی (ruthenus Acipenser). نشریه توسعه آبزی پروری. 1396; 11 (4) :79-89