گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران، صندوق پستی: 313-31485 ، babak.shoaibi@kiau.ac.ir
چکیده: (2258 مشاهده)
هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات پروبیوتیکی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم بر برخی از شاخصهای تغذیه و بازماندگی در تاس ماهی سیبری (Acipenser baerii) بود. این تحقیق در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار انجام شد،که شامل تغذیه با جیرههای غذایی حاوی 107 ، 108 ، 109 سلول باکتری پروبیوتیک در هر گرم جیره و تیمار شاهد با جیره پایه بدون پروبیوتیک بود. ماهیان به مدت 60 روز تغذیه شده و در پایان 60 روز نمونه برداری و مورد آزمایش قرار گرفتند. 240 عدد تاس ماهی سیبری با وزن 094/10 ± 666/37 گرم به صورت کاملا تصادفی در 12 حوضچه فایبرگلاس توزیع گردیدند.نتایج بدست آمده نشان داد که باکتری مورد استفاده قادر به تقویت پارامترهای رشد (وزن، ضریب تبدیل غذایی و ضریب بازده پروتئینی) بوده و باعث افزایش معناداری در شاخص نسبت کارآیی پروتئین (PER) و کاهش معناداری در میزان ضریب تیدیل غذایی (FCR) تیمارهای تغذیه شده با پروبیوتیک در مقایسه با گروه شاهد شد. در این میان، لوگ 8 باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم اختلاف معنی داری با سایر تیمارها و تیمار شاهد داشته است. میزان بازماندگی در تمام تیمارها و تیمار شاهد 100 درصد بود. در مجموع نتایج نشان داد که استفاده از پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم باعث افزایش رشد تاس ماهی سیبری می شود.
rezvani gilkolaei A, shoaibi omrani B, afraei bandpey M A. The effect of dietary probiotic Lactobacillus plantarum on nutrition performance in Siberian sturgeon (Acipenser baerii)
(Huso huso)
. JAD 2019; 13 (1) :79-88 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-274-fa.html
رضوانی گیل کلائی علیرضا، شعیبی عمرانی بابک، افرائی بندپی محمد علی. اثر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم (Lactobacillus plantarum) بر شاخص های تغذیه در تاس ماهی سیبری(Acipenser baerii ). نشریه توسعه آبزی پروری. 1398; 13 (1) :79-88