دانشگاه آزاد اسلامی واحد آبادان، مرکز تحقیقات شیلات و سایر علوم مرتبط، واحد آبادان، دانشگاه آزاد اسلامی، آبادان، ایران، صندوق پستی: 666 ، shahramf@live.com
چکیده: (3450 مشاهده)
این تحقیق به منظور مطالعه روی نوع و تراکم محتویات غذایی، ضریب خالی بودن معده و تشخیص غذای مورد علاقه ماهی حلوا سفید در ماههای مختلف سال بر روی 1095 عدد ماهی بعد صید و نمونه برداری از امعاء و احشاء آنها از ایستگاههای خور موسی، بحرکان، بوشهر و دیر درشمال غرب خلیج فارس (سالهای 91 و 92) صورت گرفته است. منابع غذایی مورد تشخیص در نمونههای بررسی شده عبارت بودند از 18 نوع غذا با منشاء گیاهی و 12 نوع با منشاء جانوری، که بیشترین ترجیح غذایی از منابع گیاهی Diploneis sp. ، Nitzschiasp.،Rhizosolenia sp. و Ceratiumsp. (مجموعا با ترجیح، 37/50 درصد) و از منابع جانوری Copepoda، CladoceraوOstracoda (مجموعا با ترجیح، 72/24 درصد) مشاهده گردید. و همچنین Peridiniumsp. و Prorocentrumsp. از منابع گیاهی (به ترتیب 4/2 و 51/3 درصد) بودند که بصورت تصادفی در رژیم غذایی آنها دیده شد. بیشترین تراکم تغذیه در سال بین ماههای مهر و بهمن اتفاق افتاده که اکثرا" منشا گیاهی داشته و در بین ماههای فروردین تا اردیبهشت از مقدار غذا با منشا گیاهی کاهش و منابع جانوری افزایش پیدا میکند (01/0>p). بر اساس ضریب پر بودن معده و روده ماهیان کمترین ضریب پری، مربوط به ماههای اردیبهشت تا شهریور با متوسط05/37 درصد و بیشترین مقدار با یک جهش در فروردین با 8/79 درصد، در دو سال مشاهده گردید.
Forghani S. Nutritional characteristics of silver pomfret fish (Pampus argenteus) in the Northwest Persian Gulf. JAD 2018; 12 (2) :89-101 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-253-fa.html
فرقانی شهرام. خصوصیات تغذیهای ماهی حلوا سفید (Pampus argenteus) در شمال غرب خلیج فارس. نشریه توسعه آبزی پروری. 1397; 12 (2) :89-101