گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیطزیست، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات تهران،دانشکده کشاورزی ومنابع طببعی، گروه شیلات، تهران، ایران. صندوق پستی775/14515 ، hodeis.abbasi.gh@gmail.com 2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات تهران،دانشکده کشاورزی ومنابع طببعی، گروه شیلات، تهران، ایران. صندوق پستی775/14515 3- دانشگاه تهران دانشکده دامپزشکی گروه بهداشت وبیمارهای آبزیان. تهران. ایران.صنوق پستی6453- 14115 4- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات ،آموزش و ترویج. تهران. ایران. صندوق پستی149/14965
چکیده: (2929 مشاهده)
این پژوهش باهدف بررسی سطوح کنترل، 25/0، 5/0، 1 و 2 پودر گیاه زنجبیل در هر 100 گرم جیره تجاری ماهی کپور معمولی و عملکرد آن بر برخی شاخصهای رشد با ارائه 180 عدد ماهی (Cyprinus carpio) جوان به وزن اولیه (3±27 گرم) غذادهی روزانه به میزان 3% وزن بدن دو بار در روز به مدت یک ماه به اجرا در آمد. در پایان نتایج نشان داد که در شاخصهای گرم افزایش وزن بدن، نرخ رشد روزانه، ضریب تبدیل غذایی، ضریب چاقی، بازده مصرف پروتئین و مقدار پروتئین مصرفی در سطح 05/0 اختلاف معنیدار بین گروههای آزمایشی برقرار است. حال آنکه علیرغم افزایش وزن نهایی تیمارهای مصرفکننده زنجبیل نسبت گروه شاهد) در شاخصهای درصد افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، درصد کارایی خوراک، مقدار غذایمصرفی و درصد بقا بین تیمارهای مطالعاتی بهروشنی مشهود است (05/0<P). بااینوجود میتوان گفت مصرف پودر زنجبیل به علت افزایش فعالیت مسواکی دیواره روده، تسریع بلع و تسهیل هضم غذای اکسترود مصرفی احتمالاً میتواند نقش فزایندهای در رشد کپور ماهیان جوان در کوتاهترین زمان مطالعه و حفظ بقای 100% آنها را در پی داشته باشد.
Abbasi Ghadikolaei H, kamali A, soltani M, Sharifian M. Study on zingiber officinale powder activities in some growth indices of cyprinus carpio. JAD 2018; 12 (1) :45-54 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-213-fa.html
عباسی قادیکلایی حدیث، کمالی ابولقاسم، سلطانی مهدی، شریفیان منصور. مطالعه مصرف کوتاهمدت پودر زنجبیل (Zingiber Officinale) بر برخی
شاخصهای رشد ماهی کپور معمولی جوان در جیره تجاری
. نشریه توسعه آبزی پروری. 1397; 12 (1) :45-54