موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت
چکیده: (2714 مشاهده)
یکی از روشهای بالا بردن سطح ایمنی و سلامت ماهیان استفاده از مکملهای غذایی از جمله پروبیوتیکها میباشد. این تحقیق با هدف کاربرد باکتری انتروکوکوس فیکالیس در تغذیه و تاثیر آن روی فاکتورهای بیوشیمیایی و خونی بچه تاسماهیان ایرانی در موسسه تحقیقات
بین المللی تاسماهیان دریای خزر طی سالهای 1393- 1389 انجام گرفت. تعداد 96 عدد بچه تاسماهی ایرانی با متوسط وزن (g14/0±24/9) و میانگین طول کل (cm4/0±39/14) با تراکم 8 عدد بچه ماهی به 12 وان پرورشی فایبرگلاس 500 لیتری با قطر و ارتفاع 1 متر با منبع تامین آب مشترک رودخانه سفیدرود و چاه، مجهز به هواده به صورت تیماربندی در قالب طرح کاملا تصادفی (4 تیمار، هر کدام با 3 تکرار) انتقال یافت. تیمار شاهد (مصرف غذای پایه بدون افزودن E. faecalis)، تیمار اول، دوم و سوم (مصرف غذای پایه با افزودن E. faecalis) به ترتیب به میزان 107 ، 108 و 109 (CFUدر هر گرم غذا) بود. اثر E. faecalis پس از افزودن به غذا در یک دوره 60 روزه پرورش روی ایمنی بچهماهیان بررسی شد. استفاده از این باکتری بهبود معنیداری در فعالیت لیزوزیم، IGM، هموگلوبین، گلبولهای سفید و قرمز، هموگلوبین ذرهای و نوتروفیل نشان داد، بنابراین E. faecalisمیتواند در بهبود ایمنی و بهداشت بچهتاسماهی ایرانی به عنوان یک پروبیوتیک پیشنهادی موثر باشد.
Alizadeh rudposhti M, ShenavarMasouleh A, Masoumzadeh M, Jalilpoor J, Bazari Moghaddam S, yeganeh H et al . Effect of Lactic Acid Bacteria Enterococcus Faecalis as a Probiotic on Blood Biochemical and Serum Factors in Persian Sturgeon (Acipenser Persicus) Fingerlings. JAD 2017; 11 (1) :89-103 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-201-fa.html
علیزاده رودپشتی مهدی، شناور ماسوله علیرضا، معصوم زاده مهدی، جلیل پور جلیل، بازاری مقدم سهیل، یگانه هوشنگ و همکاران.. اثر انتروکوکوسفکالیس (Enterococcus faecalis) بهعنوان پروبیوتیک بر شاخصهای خونی و سرمی بچه تاسماهیان ایرانی (Acipencer persicus). نشریه توسعه آبزی پروری. 1396; 11 (1) :89-103