بررسی تاثیر سطوح مختلف ال- کارنتین بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و شاخصهای هماتولوژیک تاسماهی شیپ جوان (Acipenser nudiventris)
|
مینا حبیب زاده، محمدعلی یزدانی*، حمید عبدالله پور بی ریا |
|
|
چکیده: (4094 مشاهده) |
به منظور افزایش کارایی وکاهش ضریب تبدیل غذا و بهبود شرایط فیزیولوژیک ماهی، تاثیر سطوح0،500،750 و1000 میلیگرم ال- کارنتین بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و شاخصهای هماتولوژیک تاسماهی شیپ مورد مطالعه قرارگرفت. بدین منظور120عدد تاسماهی شیپ با میانگین وزن (27/1±36/49 گرم) در12 مخزن فایبرگلاس500 لیتری توزیع و با جیرههای غذایی حاوی45% پروتئین و20 مگاژول انرژی بهمیزان3% وزن بدن در 8 هفته تغذیه شدند. در انتهای دوره پرورش اختلاف معنیداری در شاخصهای رشد (وزن نهایی، درصدافزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه) و ضریب تبدیل غذای ماهیان در تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0P>). با افزایش ال– کارنتین در جیره، ترکیب بیوشیمیایی لاشه از طریق افزایش پروتئین بهبود یافت (750 و 1000 میلیگرم در کیلوگرم ال-کارنتین) (05/0P<). همچنین مکمل سازی ال-کارنتین بهمیزان500 و 750 میلیگرم در جیره تاثیر مثبتی بر شاخصهای توتال پروتئین و LDL داشت، همچنین افزایش ال- کارنتین در سطح 750 و 1000 میلیگرم موجب افزایش معنیدار هموگلوبین و هماتوکریت پلاسما گردید (05/0P<). طبق نتایج به دست آمده در این آزمایش مکمل ال–کارنتین بر ترکیب لاشه و شاخصهای خونی ماهی تاثیرگذار بوده و بنظر میرسد که اضافه نمودن آن بهمیزان 750 تا 1000 میلیگرم در کیلوگرم جیره غذایی تاسماهی شیپ در دوره جوانی مفید باشد. |
|
واژههای کلیدی: تاسماهی شیپ، ال-کارنتین، شاخصهای رشد، ترکیب لاشه، شاخصهای خونی |
|
متن کامل [PDF 457 kb]
(846 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/6/4 | پذیرش: 1394/6/4 | انتشار: 1394/6/4
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|