[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

میانگین پذیرش تا انتشار: 368.6 روز
____
..
:: دوره 10، شماره 4 - ( 10-1395 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 124-111 برگشت به فهرست نسخه ها
محمد محیسنی* ، سیدمحمدوحید فارابی ، مهدی بنایی ، بهزاد نعمت دوست حقی
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء (ص) بهبهان
چکیده:   (2786 مشاهده)

سازش­پذیری با آب شور یک فرآیند بسیار مهم، حساس و انرژی­خواه در حیات بچه ماهیان رودکوچ محسوب می­شود. در نتیجه این فرآیند غلظت الکترولیت­های بدن ماهی در محدوده نرمال نگه داشته شده و از تغییرات شدید آن‌ها جلوگیری می­شود. این تحقیق با هدف بررسی اثر محرومیت غذایی بر تغییر الکترولیت­های بدن بچه ماهیان سفید در زمان سازش­پذیری با آب شور انجام شده است. بدین منظور بچه ماهیان با وزن تقریبی نیم گرم به دو گروه تقسیم­بندی شدند: در یک گروه (گروه کنترل) در تمام طول دوره آزمایش غذادهی در حد سیری ظاهری انجام گردید و در گروه دیگر بچه ماهیان تحت تأثیر تیمار گرسنگی قرار گرفتند. بچه ماهیان به مدت 7 روز در معرض تنش شوری (12 گرم در لیتر) قرار گرفته و نمونه­برداری از بچه ماهیان در روزهای دوم، سوم، چهارم و هفتم پس از تنش شوری انجام شد. در نهایت میزان گلوکز و پروتئین کل بدن، فعالیت آنزیم پمپ سدیم پتاسیم آبششی و یون­های سدیم، کلر، پتاسیم و کلسیم عصاره بدن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در گروه بچه ماهیان گرسنه (تغذیه نشده) سطح گلوکز و پروتئین کل بدن، میزان فعالیت آنزیم پمپ سدیم-پتاسیم آبششی و سطح یون­های پتاسیم و کلسیم کاهش و میزان یون­های سدیم و کلر افزایش یافت (05/0P<). برآیند نتایج به دست آمده از این بررسی حاکی از عدم موفقیت بچه ماهیان گرسنه در سازش­پذیری با آب شور بود.

واژه‌های کلیدی: محرومیت غذایی، تنظیم یونی، سازگاری با آّب شور، بچه ماهی سفید
متن کامل [PDF 1272 kb]   (914 دریافت)
دریافت: 1394/3/19 | پذیرش: 1394/5/3 | انتشار: 1395/10/27

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Download citation:
Send citation to:

Mohiseni M, Farabi S, Banaee M, Nematdust Haghi B. Effects of fasting on body electrolytes in kuttum fish (Rutilus frisii kuttum) during sea water adaptation. JAD 2017; 10 (4) :111-124
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-140-fa.html

محیسنی محمد، فارابی سیدمحمدوحید، بنایی مهدی، نعمت دوست حقی بهزاد. اثر گرسنگی بر تغییر الکترولیت‌های بدن بچه ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kuttum) طی سازگاری با آب شور. نشریه توسعه آبزی پروری. 1395; 10 (4) :111-124

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-140-fa.html

بازنشر اطلاعات
دوره 10، شماره 4 - ( 10-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها