گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان ، aberoumandali@yahoo.com
چکیده: (3670 مشاهده)
هدف از این تحقیق، بررسی اثر لاکتوباسیلوسهای پروبیوتیکی تجاری بر پارامترهای رشد، بقاء و شاخصهای تغذیهای ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بود. تعداد 243 ماهی با میانگین وزنی 78/5±39/53 به 9 تانک فایبرگلاس 300 لیتری با حجم آبگیری 250 لیتر به مدت 8 هفته با به کارگیری سه تیمار شامل سطوح صفر(شاهد)، CFUg-1 103 و CFUg-1 106 پروبیوتیک لاکتوباسیلوس تجاری پرورش داده شدند. این طرح در 3 تیمار و با 3 تکرار انجام شد. غذادهی ماهیان 2 وعده در روز و به میزان 2درصد وزن بدن انجام گرفت. پس از پایان دوره تحقیق، پارامترهای رشد، بقاء و شاخصهای تغذیهای ماهیان مورد بررسی قرار گرفت. نتایج مطالعه نشان داد که میزان نرخ رشد ویژه، وزن نهایی، ضریب کارایی پروتئین و نسبت کارایی چربی در تیمار آزمایشیCFUg-1 106پروبیوتیک نسبت به تیمارهای دیگر بالاتر بود. تیمارCFUg-1 103 پروبیوتیک دارای بالاترین درصد بقاء و بازده تبدیل غذایی و کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی بود. شاخصهای وضعیت، شاخص کبدی و شاخص احشاءای در تیمارهای آزمایشی با گروه شاهد اختلاف معنیداری را نشان نداد.
Baesi ّ, Aberomandu A, Ziaee nejad S, Javaheri Baboli M. Effects of commercial probiotic Lactobacillus on survival and growth parameters and nutritional indexes of common carp (Cyprinus carpio). JAD 2017; 10 (4) :39-49 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-137-fa.html