[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 50
تعداد مشاهده ی مقالات: 1091606
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 468844

تعداد کل نویسندگان: 1944
نویسندگان غیر تکراری: 1482
نویسندگان تکراری: 462
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 829
مقالات پذیرفته شده: 521
مقالات رد شده: 298
مقالات منتشر شده: 465

نرخ پذیرش: 62.85
نرخ رد: 35.95

میانگین دریافت تا پذیرش: 142 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.3 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 356.2 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 87
مقالات پذیرفته شده: 61
مقالات رد شده: 16
مقالات منتشر شده: 34

نرخ پذیرش: 70.11
نرخ رد: 18.39

میانگین دریافت تا پذیرش: 74 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.1 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 286 روز
____
..
:: دوره 6، شماره 1 - ( 3-1391 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 90-79 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی و مقایسه فراوانی عوامل قارچی جدا شده از تخم ماهیان سفید (Rutilus frisii kutum) استان مازندران
مریم قیاسی*، حجت اله شکری، محمد بینایی، سید محمد وحید فارابی، علی اصغر سعیدی
چکیده:   (4071 مشاهده)
عفونت‌های قارچی در هچری ماهیان به عنوان یک بیماری مهم به خوبی شناخته شده است. هدف از این بررسی شناسایی عوامل قارچی مسبب بروز تلفات در هچری ماهیان سفید استان مازندران و نیز تاثیر برخی از فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب بر فراوانی آن‌ها بود. طی فصول تکثیر سال‌های 1385 تا 1387 از تخم‌های آلوده به هایف قارچی و نیز آب هچری این ماهیان نمونه‌برداری به عمل آمد. نمونه-برداری در هر فصل تکثیر در سه مرحله انجام و در نهایت 1350 عدد تخم قارچ زده و 45 نمونه آب در هر فصل تکثیر (در مجموع 4050 عدد تخم و 135 نمونه آب) مورد بررسی قرار گرفت. تخم‌ها در محیط‌های YGC آگار و SD آگار کشت داده شده و در دمای منطبق با دمای هچری گرمخانه گذاری شدند. فاکتورهای فیزیکوشیمیایی مورد بررسی آب نیز شامل اکسیژن محلول، دما، pH، نیترات، نیتریت و یون آمونیوم بودند. نتایج نشان داد تنها قارچ آبزی آلوده کننده تخم ماهی سفید طی سه سال بررسی فقط از جنس ساپرولگنیا بوده است. همچنین مهمترین نمونه‏های قارچ‌های ساپروفیت جداسازی شده به ترتیب فراوانی مربوط به جنس‌های فوزاریوم، پنی سلیوم، آسپرژیلوس، موکور، پسیلومایسس و آلترناریا بوده‌اند. همچنین بیشترین درصد فراوانی جنس ساپرولگنیا در سال 1386 و کمترین آن در سال 1387 بوده است. این در حالی است که درصد فراوانی قارچ‌های ساپروفیت کاملاً عکس این نتیجه بود. در بررسی نتایج فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب نیز تفاوت معنی داری (05/0P<) بین دما، اکسیژن محلول، نیترات، نیتریت، یون آمونیوم و pH سال 86 و دو سال دیگر مشاهده شد. بر اساس نتایج به دست آمده به نظر می‌رسد که فراوانی قارچ‌های آبزی و ساپروفیت‌ها می‌تواند ارتباط مستقیمی با فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: استان مازندران، ماهی سفید، تخم، قارچ.
متن کامل [PDF 614 kb]   (1626 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/1/22 | پذیرش: 1394/1/22 | انتشار: 1394/1/22
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


قیاسی مریم، شکری حجت اله، بینایی محمد، فارابی سید محمد وحید، سعیدی علی اصغر. شناسایی و مقایسه فراوانی عوامل قارچی جدا شده از تخم ماهیان سفید (Rutilus frisii kutum) استان مازندران . نشریه توسعه آبزی پروری. 1391; 6 (1) :79-90

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-113-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( 3-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660