اثر افزودن عصاره میوه گیاه آقطی (Sambucus ebulus) بر عملکرد رشد، فعالیت آنتیاکسیدانی سرم و ارزیابی ژنهای مرتبط با ایمنی در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
|
حسین تقیان ، محمد سوداگر* ، سیامک یوسفی ، حامد پاکنژاد ، علی حاجیبگلو |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان |
|
چکیده: (655 مشاهده) |
هدف از مطالعه حاضر، تعیین اثر سطوح مختلف عصاره میوه گیاه آقطی بر عملکرد رشد، فعالیت آنتیاکسیدانی سرم و ژنهای مرتبط با ایمنی در ماهی کپور معمولی بود. تعداد 120 قطعه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 08/1± 7 گرم به صورت مجزا با سه سطح عصاره میوه گیاه آقطی در رژیم غذایی شامل: 1/0، 2/0 و 3/0 درصدعصاره به ازای جیره وگروه شاهد به مدت 60 روز تغذیه شدند. در پایان دوره آزمایش، شاخصهای رشد، آنتیاکسیدانی و بیان ژنهای دخیل در ایمنی مورد بررسی قرارگرفتند. نتایج نشان داد که سطوح مختلف عصاره میوه گیاه آقطی تاثیر معنیداری بر عملکرد رشد در مقایسه با گروه شاهد نداشت. شاخصهای آنتیاکسیدانی تیمار تغذیهشده با سطح 3/0 درصد سبب کاهش معنیدار شاخصهای آنتیاکسیدانی در مقایسه با سایر تیمارها و گروه شاهد گردید. علاوهبر این، ارزیابی نتایج حاصل از بررسی بیان نسبی ژنهای Lyz و TNF-α در ماهی کپور معمولی نشان داد که سطوح مختلف عصاره میوه گیاه آقطی باعث افزایش معنیدار بیان این ژنها در مقایسه با گروه شاهد شد. بهطور کلی نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که بهکارگیری 3/0 درصد عصاره میوه گیاه آقطی توانست بهعنوان یک مکمل غذایی جهت بهبود شاخصهای ایمنی و آنتیاکسیدانی کپور معمولی گردد. بنابراین، افزودن 3/0 درصد عصاره میوه گیاه آقطی به جیره ماهی کپور معمولی توصیه میگردد. |
|
واژههای کلیدی: عصاره میوه آقطی، کپورمعمولی، رشد، ایمنی، آنتی اکسیدان. |
|
متن کامل [PDF 439 kb]
(434 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/1/17 | پذیرش: 1401/2/25 | انتشار: 1402/3/10
|
|
|
|