اثر سطوح مختلف پروبیوتیک تجاری بومی (سوپرزیست) بر شاخصهای رشد، کارایی تغذیه و بقای تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) جوان
|
محمود شکوریان*، علیرضا علیپور جورشری، فروزان باقرزاده لاکانی، محمدعلی یزدانی ساداتی، علی حسین پور زلتی، سید حامد سید حسنی |
سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، ایران، رشت |
|
چکیده: (790 مشاهده) |
استفاده از باکتریهای انتخابی برای رشد و بهبود جمعیت میکروبی میزبان از جمله ایدههای جدیدی میباشد که از طریق دستکاری جمعیت باکتریایی در آبزیان انجام میگیرد .همچنین مصرف این باکتریها در جیرههای غذایی آبزیان پرورشی موجب بهینهسازی تعادل جمعیت میکروبی دستگاه گوارش شده و تاثیرات بسیار مطلوبی را بر رشد و بقاء آنها ایجاد مینماید. در همین راستا، این تحقیق جهت بررسی اثر پروبیوتیک تجاری سوپر زیست (زیستیار وارنا، ایران) بر شاخصهای رشد و بقای تاسماهی سیبری جوان انجام شد. 120 قطعه تاسماهی سیبری با میانگین وزنی 7/3 ± 3/109گرم در قالب چهار تیمار و هر تیمار با سه تکرار به صورت کاملا تصادفی در 12 مخزن فایبرگلاس نیم تنی با تراکم 10 قطعه در هر مخزن توزیع شدند. ماهیان سه بار در روز به میزان 3-2% وزن بدن به مدت 63 روز تغذیه شدند. این پروبیوتیک تجاری حاوی باکتریهایBacillus subtilis, Lactobacillus acidophilus, L. delbrueckii, L. rhamnosus, L. plantarum بوده و به میزان 100، 200 و 300 میلیگرم در کیلوگرم به جیره پایه (کنترل) (پلت با قطر mm 4، جیره Classic L.F، ساخت کارخانه Skretting -کشور ایتالیا) اضافه شد. در پایان آزمایش، بقای ماهیان در تیمارها %100 بود و اختلاف معنیداری در رشد ماهیان تیمارها مشاهده نشد. با افزایش میزان پروبوتیک در جیره از 100 میلیگرم تا 300 میلیگرم SGR تغییر نشان نداد اما میزان بیومس کل، WG و BWI افزایش یافته و میزان FCR و PER کاهش یافت اما این تغییرات از نظر آماری معنیدار نبود (05/0P>).
|
|
واژههای کلیدی: پروبوتیک، تاسماهی سیبری (Acipenser baerii)، رشد، کارآیی تغذیه، بقا. |
|
متن کامل [PDF 995 kb]
(410 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1395/11/9 | پذیرش: 1396/6/31 | انتشار: 1399/10/1
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|