این مطالعه با هدف بررسی تغییرات رشد، آنزیمهای گوارشی، فلور باکتریایی روده و پارامترهای خونی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با نانو عصاره گیاه فراسیون سفید (Marrubium vulgare) و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم (lactobacillusplantarum) و باسیلوس سابتیلیس (Bacillussubtilis) انجامگردید. برای این طرح ماهیان قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزن متوسط 2/0±66/8 گرم به مدت 8 هفته در چهار تیمار (تیمارشاهد: بدون نانو عصاره گیاه و پروبیوتیک، تیمار2: 400 میلیگرم نانو عصاره گیاه و 1 گرم پروبیوتیک ، تیمار3: 800 میلیگرم نانو عصاره گیاه و 1 گرم پروبیوتیک و تیمار4: 1 گرم پروبیوتیک با نسبت مساوی از لاکتوباسیلوسپلانتاروم و باسیلوسسابتیلیس) در هرکیلوگرم از جیره غذایی در 12 تانک به تعداد 20 قطعه، مورد آزمایش قرارگرفتند. در پایان دوره علاوه بر وزن ماهیان، ترکیبات لاشه شامل رطوبت، پروتئین، چربی و خاکستر اندازهگیری شد. همچنین به منظور سنجش فاکتورهای بیوشیمیایی خون و آنزیمهای کبدی از ماهیان در پایان دوره خونگیری انجام شد. طبق نتایج وزن نهایی، کارایی پروتئین و درصد بازماندگی در تیمار2 بیشترین مقدار را نسبت به سایر تیمارها داشت. همچنین، تیمار 3 دارای بیشترین ضریب تبدیل غذایی نسبت به سایر تیمارها بود اما تیمار 2 کمترین مقدار ضریب تبدیل غذایی را در بین تیمارها نشان داد.گلبول قرمز،گلبول سفید، هموگلوبین، هماتوکریت در تیمار 2 به طور معنیداری افزایش یافتند (05/0>p). میزان گلوکز، تریگلیسرید، پروتئین کل و میزان آنزیمهای کبدی AST،ALT و ALPگروههای مختلف تیماری ماهیان، اختلاف معنیداری را با یکدیگر نشان دادند (05/0>p) و همچنین میزان آن در تیمارها نسبت به گروه شاهد کمتر بود. آنزیم آمیلاز تحت تاثیر سطوح پروبیوتیک و نانو عصاره گیاه ارتقا یافت و بیشترین میزان مربوط به تیمار 2 بود. آنزیم تریپسین و کیموتریپسین در تیمارهای 2 و 3 اختلاف معنیداری را با تیمار شاهد نشان دادند (05/0>p).نتایج این تحقیق نشان داد که 400 میلیگرم نانو عصاره گیاه فراسیون در هرکیلوگرم غذا و پروبیوتیک به عنوان یک مکمل غذایی میتواند اثر مثبتی روی فاکتورهای رشد و شاخصهای بیوشیمیایی خون ماهی قزلآلای رنگینکمان داشته باشد.
Mirzaie R, Firouzbakhsh F, oraji H. A survey of changes on growth, digestive enzymes, intestine bacterial flora and hematological parameters of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fed with a nano capsule of Marrubium vulgare and probiotic. JAD 2024; 18 (4) :24-44 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-829-fa.html
میرزایی راحله، فیروزبخش فرید، اورجی حسین. تغییرات رشد، آنزیمهای گوارشی، فلور باکتریایی روده و پارامترهای خونی ماهی قزلآلای رنگینکمان(Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با نانو عصاره گیاه فراسیون سفید (Marrubium vulgare) و پروبیوتیک. نشریه توسعه آبزی پروری. 1403; 18 (4) :24-44