[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 47
تعداد مشاهده ی مقالات: 971314
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 426113

تعداد کل نویسندگان: 1855
نویسندگان غیر تکراری: 1434
نویسندگان تکراری: 421
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 798
مقالات پذیرفته شده: 496
مقالات رد شده: 290
مقالات منتشر شده: 441

نرخ پذیرش: 62.16
نرخ رد: 36.34

میانگین دریافت تا پذیرش: 147 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.6 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 350.1 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 93
مقالات پذیرفته شده: 60
مقالات رد شده: 23
مقالات منتشر شده: 36

نرخ پذیرش: 64.52
نرخ رد: 24.73

میانگین دریافت تا پذیرش: 112 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 8.4 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 368.6 روز
____
..
:: دوره 15، شماره 4 - ( 11-1400 ) ::
جلد 15 شماره 4 صفحات 94-85 برگشت به فهرست نسخه ها
تغییرات اسید‌های چرب در مرحله جنینی و لاروی ماهی صبیتی Sparidentex hasta))
مریم نیکنام ، مازیار یحیوی* ، جاسم غفله مرمضی، علیرضا سالارزاده ، حبیب وهابزاده
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
چکیده:   (1288 مشاهده)
     با توسعه آبزی­پروری در بخش ماهیان دریایی، شناسایی ترکیب مواد مغذی مورد­نیاز لارو در مراحل آغازین زندگی، بیشتر مورد توجه قرار گرفته­است. علی­رغم اهمیت آشکار تغذیه در رشد  لارو ماهی صبیتی، که از گونه­های اقتصادی در آبزی­پروری جنوب کشور است، به­دلیل ریز و حساس بودن به دستکاری لارو ماهیان دریایی،  اطلاعات کمی در مورد احتیاجات غذایی در دست می­باشد. ترکیبات جنین و کیسه زرده تحت تاثیر تغدیه مولدین می­باشد و با توجه به  نقش حیاتی اسید­های چرب در نفوذ­پذیری غشا در مرحله لاروی، می­توان با مدیریت صحیح ترکیبات اسید­های چرب مورد­نیاز در شروع تغدیه آغازین (غذای خشک و یا غنی سازی غذای زنده)، درصد بقای لارو­ها را افزایش داد. در این تحقیق نمونه­ها در سه مرحله گاسترولا، در زمان جذب کیسه زرده و سه روز پس از جذب کامل کیسه زرده (آغاز تغدیه فعال) برداشت گردید. سپس داخل ازت مایع و فریزر 80- درجه تا زمان انجام کار آزمایشگاهی با استفاده از کروماتوگرافی گازی GC، نگهداری شد. فراوان­ترین اسید­های چرب، اولئیک و پالمتیک بود و در مراحل  مختلف اسید­های چرب اختلاف معنی­دار آماری مشاهده گردید (P<0.05). با­توجه به نتایج در SFA و PUFA تا مرحله لاروی روند افزایشی و در MUFA  و اولئیک روند کاهشی بود. کاهش برخی اسید­های چرب به­دلیل مصرف انرژی و افزایش بیشتر برای نقش ذخیره سازی مخصوصا در بافت غشایی است. بنابراین مقدار و نسبت اسید­های چرب در مراحل اولیه زندگی ماهی صبیتی، حداقل نیاز لاروی در جیره آغازین را تعیین می­کند.
واژه‌های کلیدی: ماهی صبیتی، مرحله جنینی، مرحله لاروی، اسیدهای چرب
متن کامل [PDF 527 kb]   (250 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/8/9 | پذیرش: 1400/1/19 | انتشار: 1400/10/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Niknam M, Yahyavi M, Salarzadeh A, Vahabzadeh H. Fatty acid changes in embryonic and larval stages of (Sparidentex hasta). JAD 2022; 15 (4) :85-94
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-726-fa.html

نیکنام مریم، یحیوی مازیار، غفله مرمضی جاسم، سالارزاده علیرضا، وهابزاده حبیب. تغییرات اسید‌های چرب در مرحله جنینی و لاروی ماهی صبیتی Sparidentex hasta)). نشریه توسعه آبزی پروری. 1400; 15 (4) :85-94

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-726-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 4 - ( 11-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645