تأثیر تیمارهای مختلف حرارتی روی برخی پارامترهای ایمنی (IgM، C3 و C4) و بیوشیمیایی (آلبومین و پروتئین تام) سرم خون قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
|
افشین قلیچی*، مهدی یوسفیان، فائزه کشوری، سارا جرجانی |
|
|
چکیده: (4634 مشاهده) |
مطالعه حاضر جهت بررسی تأثیر حرارت و فصول سال بر روی پارامترهای ایمنی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی قزلآلای رنگین-کمان (Oncorhynchus mykiss) در دو فصل زمستان و تابستان در منطقه هراز و نکا انجام شد. در هر فصل از هر کارگاه 15 نمونه با میانگین وزن 100 گرم به طور تصادفی صید و مورد بررسی قرار گرفت. وزن (گرم) و طول کل (سانتیمتر) اندازهگیری شد. پس از خون-گیری فصلی از ساقه دمی و جداسازی سرم توسط سانتریفوژ، پارامترهای ایمنی سرم خون شامل IgM، C3 و C4 و پارامترهای بیوشیمیایی سرم خون شامل آلبومین و پروتئین تام مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد تفاوت معنیداری در پارامترهای IgM، پروتئین تام و آلبومین در فصل تابستان بین دو منطقه هراز و نکا مشاهده نمیشود (05/0P>). اما در پارامتر C3و C4 تفاوت معنیداری مشاهده شد که بیشترین میزان آن در منطقه نکا بوده است (05/0P<). مقادیر IgM،C3 ، C4 و آلبومین در فصل زمستان بین دو منطقه هراز و نکا تفاوت معنیداری مشاهده نشد (05/0P>)، ولی مقدار پروتئین تام در منطقه نکا بهطور معنیداری بیشتر بود. بهطور کلی نتایج حاصل از این بررسی نشان میدهد که دما در محدوده رشد قزلآلا در دو منطقه میتواند در عملکرد سیستم ایمنی و سلامت ماهی مؤثر واقع شود. |
|
واژههای کلیدی: قزلآلای رنگینکمان، دما، پارامترهای بیوشیمیایی، پارامترهای ایمنی، سرم خون |
|
متن کامل [PDF 857 kb]
(1220 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/22 | پذیرش: 1394/1/22 | انتشار: 1394/1/22
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|