جداسازی و شناسایی Yersinia ruckeri با روش بیوشیمایی API 20E و تائید تشخیص با روش 16SrDNA PCR- Sequencingدر ماهیقزلآلای رنگینکمان در شمال ایران
|
مصطفی جعفرپور*، مرتضی موسی زاده سرقین، علی ناظمی، شیفته عربی، زهیر حشمتی پور |
|
|
چکیده: (4502 مشاهده) |
Yersinia ruckeri عامل بیماری (ERM) Enteric Red Mouth یا یرسینیوزیس میباشد و باعث سپتی سمی در بیشتر آزادماهیان میگردد. این بیماری گسترش جهانی زیادی دارد و باعث ضررهای اقتصادی در صنعت پرورش ماهی میشود. بنابراین شناسایی دقیق پاتوژن برای کنترل بیماری در ماهی ضروری است. بر اساس علائم بالینی اپیدمی از بیماری در ماهیهای قزلآلای رنگین کمان در شهر تنکابن در ایران رخ داده است. در این تحقیق ما جهت شناسایی Yersinia ruckeri از کشت آزمایشگاهی از روش بیوشیمایی API 20E galleries و جهت تائید این تشخیص از روش16SrDNA PCR- Sequencing با استفاده از پرایمر universal استفاده کردهایم. در مقایسه با تحقیق بیوشیمیایی مشابه در رومانی که Yersinia ruckeri را با استفاده از API20E galleries شناسایی کرده و مقادیر عددی مرتبط با هر گروه از 5، 104، 100 در رومانی تا 5، 105، 100 در ایران متغیر بود این تفاوت به واسطه تست VP مثبت در تحقیق ما و تست VP منفی در تحقیق رومانی بود.یکی از دقیقترین روشهای شناسایی PCR- Sequencing 16Sr DNA با استفاده از پرایمر universal میباشد. این تحقیق اولین شناسایی بیوشیمیایی Yersinia ruckeri توسط کیت API 20Egalleries را گزارش میدهد که تائید آن با روش 16SrDNA PCR- Sequencing امکان پذیر شده است. |
|
واژههای کلیدی: قزلآلای رنگین کمان، یرسینیاروکری، API20E گالری، بیماری دهان قرمز، پی سی آر سکونسینگ |
|
متن کامل [PDF 978 kb]
(2156 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/22 | پذیرش: 1394/1/22 | انتشار: 1394/1/22
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|