شاخصهای رشد، بیوشیمیایی و ایمنی بچه ماهیان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در معرض باکتری Yersinia ruckeri
|
الهام السادات بنی هاشمی* ، امین غلامحسینی ، سیاوش سلطانیان ، مهدی بنایی |
مرکز تحقیقات و آموزش و منابع طبیعی استان گیلان |
|
چکیده: (317 مشاهده) |
باکتری Yersinia ruckeri عامل ایجاد کننده یرسینیوز یا بیماری دهان قرمز روده است که منجر به خسارات اقتصادی قابل توجهای در آبزی پروری به خصوص قزلآلا در سراسر جهان شده است. بیماری عفونی که منجر به وضعیت سپتی سمی همراه با خونریزی در سطح بدن و اندامهای داخلی میشود. با وجود اهمیت این بیماری، بررسی و ارزیابی تاثیر این باکتری در قزلآلای رنگینکمان مورد مطالعه قرار گرفت. 180 قطعه قزلآلای رنگینکمان با میانگین وزنی 2±25 گرم، به صورت تصادفی و به مدت 30 روز در معرض باکتری Y. ruckeri (5% و 10%دوز LC50 باکتری) قرارگرفتند. براساس نتایج به دست آمده با افزایش باکتری وزن نهایی، نرخ رشد ویژه، آنزیم آلانین آمینوترانسفراز، لیپوپروتئین با دانستیه بالا و پایین، ایمنوگلوبولین تام، گلوتاتیون پراکسیداز قزلآلای رنگینکمان کاهش یافت. از طرفی با افزایش باکتری، آنزیم آسپارات آمینوترانسفراز، آنتی اکسیدان کل و مالون دی آلدئید افزایش یافت، به طوریکه تیمار شاهد با تیمار 5% و 10% LD50 باکتری Y. ruckeri اختلاف معنیداری داشت. طبق نتایج این تحقیق، تراکم باکتریها به طور معنیداری روی اکثر شاخصهای اندازه گیری شده اثر منفی داشتند. |
|
واژههای کلیدی: یرسینیا راکری، قزلآلای رنگینکمان، شاخصهای بیوشیمیایی، ایمنی |
|
متن کامل [PDF 368 kb]
(59 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1402/7/17 | پذیرش: 1402/11/7 | انتشار: 1403/9/1
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|