[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 50
تعداد مشاهده ی مقالات: 1049543
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 453151

تعداد کل نویسندگان: 1896
نویسندگان غیر تکراری: 1446
نویسندگان تکراری: 450
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 824
مقالات پذیرفته شده: 508
مقالات رد شده: 298
مقالات منتشر شده: 465

نرخ پذیرش: 61.65
نرخ رد: 36.17

میانگین دریافت تا پذیرش: 145 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.4 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 356.2 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 93
مقالات پذیرفته شده: 56
مقالات رد شده: 19
مقالات منتشر شده: 42

نرخ پذیرش: 60.22
نرخ رد: 20.43

میانگین دریافت تا پذیرش: 85 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 7.1 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 321.5 روز
____
..
:: دوره 18، شماره 4 - ( 9-1403 ) ::
جلد 18 شماره 4 صفحات 116-102 برگشت به فهرست نسخه ها
شاخص‌های رشد، بیوشیمیایی و ایمنی بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در معرض باکتری Yersinia ruckeri
الهام السادات بنی هاشمی* ، امین غلامحسینی ، سیاوش سلطانیان ، مهدی بنایی
مرکز تحقیقات و آموزش و منابع طبیعی استان گیلان
چکیده:   (317 مشاهده)
      باکتری Yersinia ruckeri عامل ایجاد کننده یرسینیوز یا بیماری دهان قرمز روده است که منجر به خسارات اقتصادی قابل توجه­ای در آبزی پروری به خصوص قزل­آلا در سراسر جهان شده است. بیماری عفونی که منجر به وضعیت سپتی سمی همراه با خونریزی در سطح بدن و اندام­های داخلی می­شود. با وجود اهمیت این بیماری، بررسی و ارزیابی تاثیر این باکتری در قزل­آلای رنگین­کمان مورد مطالعه قرار گرفت. 180 قطعه قزل­آلای رنگین­کمان با میانگین وزنی 2±25 گرم، به صورت تصادفی و به مدت 30 روز در معرض باکتری Y. ruckeri (5% و 10%دوز LC50  باکتری) قرارگرفتند. براساس نتایج به دست آمده با افزایش باکتری وزن نهایی، نرخ رشد ویژه، آنزیم آلانین آمینوترانسفراز، لیپوپروتئین با دانستیه بالا و پایین، ایمنوگلوبولین تام، گلوتاتیون پراکسیداز قزل­آلای رنگین­کمان کاهش یافت. از طرفی با افزایش باکتری، آنزیم آسپارات آمینوترانسفراز، آنتی اکسیدان کل و مالون دی آلدئید افزایش یافت، به طوریکه تیمار شاهد با تیمار 5% و 10% LD50 باکتری Y. ruckeri اختلاف معنی­داری داشت. طبق نتایج این تحقیق، تراکم باکتری­ها به طور معنی­داری روی اکثر شاخص­های اندازه گیری شده اثر منفی داشتند.
واژه‌های کلیدی: یرسینیا راکری، قزل‌آلای رنگین‌کمان، شاخص‌های بیوشیمیایی، ایمنی
متن کامل [PDF 368 kb]   (59 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/7/17 | پذیرش: 1402/11/7 | انتشار: 1403/9/1
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Banihashemi E A, Gholamhosseini A, Soltanian S, Banaee M. Investigation of growth, biochemical and immunity indicators of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) exposed to Yersinia ruckeri. JAD 2024; 18 (4) :102-116
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-830-fa.html

بنی هاشمی الهام السادات، غلامحسینی امین، سلطانیان سیاوش، بنایی مهدی. شاخص‌های رشد، بیوشیمیایی و ایمنی بچه ماهیان قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در معرض باکتری Yersinia ruckeri. نشریه توسعه آبزی پروری. 1403; 18 (4) :102-116

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-830-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 4 - ( 9-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660