در این تحقیق درصد های مختلفی از آرتمیا و غذای تجاری، در کارایی تکثیر ماهی دمشمشیری (Xiphophorushellerii ) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با جیرههای آزمایشی شامل: گروه شاهد (100 درصد غذای تجاری بیومار )، تیماراول (مخلوط 25 درصد آرتمیا و 75 درصد بیومار)، تیمار دوم (مخلوط 50 درصد آرتمیا و بیومار)، تیمار سوم (مخلوط 75 درصد آرتمیا و 25 درصد بیومار) و تیمار چهارم (100 درصد آرتمیا) به مدت 75 روز انجام گردید و میانگین اولیه وزن و طول ماهیان به ترتیب 05/0±72/0 گرم و 03/0±18/4 سانتیمتر بود. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺣﺎﺻﻞ از اﻳﻦ ﺑﺮرﺳﻲ ﻧﺸﺎن دادند ﻛﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ضریب رشد مربوط به ﺗﻴﻤﺎر شاهد و کمترین متعلق به تیمار چهارم بود. همچنین، حداقل ضریب تبدیل غذایی مربوط به تیمار شاهد و بالاترین مربوط به تیمار چهارم بود. ضریب وضعیت در تحقیق حاضر دارای اختلاف معنیداری در بین تیمارهای مختلف بود و حداکثر مقدار در تیمار تغذیه شده از جیره شاهد بهدست آمد. در تعداد و وزن لارو اختلاف معنیداری بین تیمارها مشاهده شد (p<0/05) و بیشترین تعداد و وزن لارو برای تیمار دوم ثبت شد. در شاخص بازماندگی بین تیمارها اختلاف معنیداری مشاهده نشد (p>0/05). لذا، استفاده از غذای تجاری با توجه به بهینهتر بودن شاخصهای رشد و بقای لاروها پیشنهاد میگردد.
Kazemian M, Beyrami M. The effect of different diets on some Growth factors and Survival of Swordtail (Xiphophorus hellerii) larvae. JAD 2023; 17 (1) :85-94 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-780-fa.html
کاظمیان محمد، بیرامی میثم. تاثیر جیرههای غذایی مختلف بر برخی از فاکتورهای رشد و بازماندگی لارو ماهی دم شمشیری (Xiphophorus hellerii). نشریه توسعه آبزی پروری. 1402; 17 (1) :85-94