[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 48
تعداد مشاهده ی مقالات: 1003656
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 437601

تعداد کل نویسندگان: 1876
نویسندگان غیر تکراری: 1443
نویسندگان تکراری: 433
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 804
مقالات پذیرفته شده: 502
مقالات رد شده: 292
مقالات منتشر شده: 449

نرخ پذیرش: 62.44
نرخ رد: 36.32

میانگین دریافت تا پذیرش: 146 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.5 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 353.8 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 81
مقالات پذیرفته شده: 53
مقالات رد شده: 20
مقالات منتشر شده: 30

نرخ پذیرش: 65.43
نرخ رد: 24.69

میانگین دریافت تا پذیرش: 90 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 7.7 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 307.7 روز
____
..
:: دوره 18، شماره 2 - ( 4-1403 ) ::
جلد 18 شماره 2 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ریزپوشانی باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس (L. rhamnosus) به روش امولسیون داخلی با آلژینات / کیتوزان بر روی برخی از شاخصهای ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
سیدعبدالحمید حسینی* ، پریتا کوچنین، مجتبی علیشاهی ، تکاور محمدیان ، محمد ذاکری
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، ایران
چکیده:   (36 مشاهده)
استفاده از پروبیوتیک ها در آبزی پروری به دلیل اثرات مفید در سلامت ماهی رشد فزاینده ای داشته است. یکی از مشکلات اصلی استفاده از پروبیوتیک ها غیرفعال شدن آنها در شرایط معدی – روده ای ماهی است، محافظت پروبیوتیک ها با پوشش های فیزیکی توان پروبیوتیکی آنها را بهبود می­بخشد، لذا در این تحقیق اثر باکتری پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس رامنوسوس(Lactobacillus rhamnosus) ریزپوشانی شده به روش امولسیون داخلی بر روی برخی از شاخص­های ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور تعداد 480 قطعه بچه ماهی قزل آلا با میانگین وزنی 82/±53/25 گرم به چهار تیمار لاکتوباسیلوس رامنوسوس ریزپوشانی شده به روش امولسیون داخلی، آلژینات همرا با کیتوزان بدون حضور لاکتوباسیلوس رامنوسوس، لاکتوباسیلوس رامنوسوس به تنهایی و شاهد بدون افزودنی پروبیوتیکی تقسیم شدند. ماهیان به مدت 60 روز با جیره های آزمایشی تغذیه شده و پس از اتمام دوره آزمایش، تیمارها به مدت 15 روز با غذای فاقد پروبیوتیک غذادهی شدند. نمونه گیری از ماهیان در روزهای30 ،    60  و 75 تحقیق انجام و برخی فاکتورهای ایمنی از جمله لایزوزیم سرم، میزان فعالیت کمپلمان، پروتئین کل، آلبومین، گلوبولین و قدرت احیاء اندازه گیری شد. نتایج حاکی از افزایش میزان فعالیت لایزوزیم در تیمار ریزپوشانی شده به روش امولسیون داخلی در روز 30 و 60 آزمایش نسبت به سایر تیمارها بود. همچنین بیشترین میزان پروتئین کل و گلوبولین در روز 30 آزمایش در تیمارهای ریزپوشانی شده به روش امولسیون داخلی و آلژینات / کیتوزان نسبت به سایر تیمارها و در روز 60 آزمایش نیز این مقادیر در تیمارهای مذکور نسبت به تیمار شاهد دارای اختلاف معنی دار بود(P<0.05). نتایج این تحقیق نشان داد ریزپوشانی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس به روش امولسیون داخلی  باعث بهبود  برخی از شاخصهای ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان  در مقایسه با تیمار پروبیوتیک بدون ریزپوشانی بوده و  می تواند  به عنوان یک روش موثر بهبود کارایی پروبیوتیک استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: ریزپوشانی، لاکتوباسیلوس رامنوسوس، امولسیون داخلی، آلژینات/کیتوزان، ماهی قزل الای رنگین کمان، شاخصهای ایمنی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/3/30 | پذیرش: 1400/6/3 | انتشار: 1403/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hosseini S A, alishahi M, mohammadian T, zakeri M. Effects of microencapsulation of Lactobacillus rhamnosus by internal emulsification with alginate / chitosan on some of the immunological parameters in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). JAD 2024; 18 (2)
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-767-fa.html

حسینی سیدعبدالحمید، کوچنین پریتا، علیشاهی مجتبی، محمدیان تکاور، ذاکری محمد. بررسی اثر ریزپوشانی باکتری لاکتوباسیلوس رامنوسوس (L. rhamnosus) به روش امولسیون داخلی با آلژینات / کیتوزان بر روی برخی از شاخصهای ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). نشریه توسعه آبزی پروری. 1403; 18 (2)

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-767-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 2 - ( 4-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4657