[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 47
تعداد مشاهده ی مقالات: 971314
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 426113

تعداد کل نویسندگان: 1855
نویسندگان غیر تکراری: 1434
نویسندگان تکراری: 421
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 798
مقالات پذیرفته شده: 496
مقالات رد شده: 290
مقالات منتشر شده: 441

نرخ پذیرش: 62.16
نرخ رد: 36.34

میانگین دریافت تا پذیرش: 147 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.6 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 350.1 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 93
مقالات پذیرفته شده: 60
مقالات رد شده: 23
مقالات منتشر شده: 36

نرخ پذیرش: 64.52
نرخ رد: 24.73

میانگین دریافت تا پذیرش: 112 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 8.4 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 368.6 روز
____
..
:: دوره 16، شماره 1 - ( 1-1401 ) ::
جلد 16 شماره 1 صفحات 52-43 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی اثرات ضد میکروبی کیتین‌ و‌کیتوزان استحصالی از میگوی اروپایی(Palaemon elegans) در دریای خزر
شهریار تقی پور کوه ینه* ، سیده پریا توسلی
دانشگاه آزاداسلامی واحد لاهیجان
چکیده:   (1095 مشاهده)
      میگوی اروپایی (Palaemon elegans) از سخت پوستان ساکن دریای خزر است. کیتین و شکل دانسیته آن (کیتوزان) یک پلیمر­طبیعی با خاصیت ضد­میکروبی است که به­طور طبیعی در اسکلت­خارجی سخت پوستانی مانند میگو وجود دارد.­ از کیتین ­و­کیتوزان به­طور گسترده در صنایع داروسازی،آرایشی­ و ­بهداشتی­،کشاورزی، زیست­پزشکی و­غذایی استفاده می­شود. جهت انجام این مطالعه با نمونه‌بردار دریچ 977 قطعه میگوی P. elegans با میانگین طول­کل 06/17±96/34 میلی­متر و وزن168/0±17/1 گرم درسواحل استان­گیلان صید شدند. میگوها در کیسه­های زیپ­دار حاوی­یخ به آزمایشگاه منتقل و بر­اساس کلید­شناسایی سخت­پوستان شناسایی شدند. پوسته میگو از ضایعات گوشت به صورت دستی جداسازی و سپس پوسته­های تمیز­شده جهت آبگیری ­و­خشک­شدن در­محیط با تهویه مناسب قرار داده شدند. پس از خشک­کردن، پوسته­ها آسیاب و الک شده وحذف ترکیبات معدنی با استفاده از اسیدکلریدریک 2 نرمال، حذف ترکیبات­پروتئینی با هیدروکسیدسدیم  5%، حذف ترکیبات رنگدانه­ای با هیپوکلریت­سدیم 3% انجام شد و درنهایت با حذف گروه­های ­استیل از روی کیتین به دست­آمده کیتوزان حاصل شد. میزان کیتین ­و­کیتوزان به­دست آمده از پوسته میگو به ترتیب 9/18­و4/17درصد محاسبه گردید. خواص ضد­میکروبی کیتین ­و­کیتوزان استخراج­شده روی 5 سویه­ی باکتریایی به روش انتشار دیسک و بر­اساس دستورالعمل NCCLS مورد بررسی قرارگرفت. در نتایج اختلاف معنی­داری در حساسیت باکتری­های گرم ­مثبت با گرم ­منفی در کیتین­ و­کیتوزان در پوسته میگو وجود­ داشت (05/0>p). محدوده­ی حداقل­ غلظت­ بازدارندگی (MIC) وحداقل غلظت ­باکتری­کشی(MBC) برای کیتین به­ترتیب بین500- 125 و1000-250 میکروگرم ­بر­لیتر بود. محدوده­ی حداقل غلظتMIC و MBCبرای کیتوزان به­ترتیب بین500- 250 و1000-500 میکروگرم­بر­لیتر بود. بیشترین هاله عدم رشد باکتری در کیتین ­و­کیتوزان در K. Pneumonia  به ترتیب 08/0± 56/10 و 24/0± 16/15میلی متر بود. کیتوزان نسبت کیتین از هاله عدم رشد بیشتری برخوردار بود. نتایج این بررسی نشان داد که کیتین و کیتوزان بدست آمده قابلیت ضد باکتریایی مناسبی داشته و این قابلیت وجود دارد که از خواص ضد میکروبی آن در صنایع غذایی و دارویی استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: کیتین، کیتوزان، ضد‌میکروبی، Palaemon elegans، دریای خزر.
متن کامل [PDF 466 kb]   (508 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/10/30 | پذیرش: 1400/2/23 | انتشار: 1401/1/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tagheipour Kouhbane S, Tavassoli S P. The antimicrobial of chitin and chitosan extracted from shrimp shell (Palameon elegans). JAD 2022; 16 (1) :43-52
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-740-fa.html

تقی پور کوه ینه شهریار، توسلی سیده پریا. ارزیابی اثرات ضد میکروبی کیتین‌ و‌کیتوزان استحصالی از میگوی اروپایی(Palaemon elegans) در دریای خزر. نشریه توسعه آبزی پروری. 1401; 16 (1) :43-52

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-740-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 1 - ( 1-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645