[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 2 - ( 5-1402 ) ::
جلد 17 شماره 2 صفحات 85-71 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر بهبود کارایی جیره حاوی پودر ضایعات طیور با استفاده از پودر سیر بر شاخص‌های رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه‌ و قابلیت هضم‌پذیری در فیل‌ماهی انگشت قد (Huso huso)
بهزاد رزاقی*، عبدالصمد کرامت، حسین اورجی، سکینه یگانه
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (143 مشاهده)
      مطالعه حاضر به‌منظور بررسی اثرات استفاده از پودر ضایعات طیور به‌جای پودر ماهی با استفاده از مکمل­ غذایی ( پودر سیر) در جیره فیل‌ماهی انگشت قد (Huso huso) با میانگین وزن اولیه 5/1 ± 66/50 گرم، بر شاخص­های رشد، ترکیب لاشه و قابلیت هضم­پذیری در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 8 تیمار، هر یک با 3 تکرار به مدت 12 هفته موردبررسی قرار گرفت. تیمار­ها شامل چهار سطح جایگزینی پودر ماهی با پودر ضایعات طیور (0، 50،  75  و 100 درصد) و کاربرد دو سطح پودر سیر (0 و 2 درصد) بود که تیمار­ها ازجمله تیمار C: فاقد پودر ضایعات طیور و سیر، تیمار G: 2 درصد پودر سیر، تیمارPG 50: 50 درصد ضایعات + 2 درصد پودر سیر، تیمار G 50: 50 درصد ضایعات، تیمار PG 75: 75 درصد ضایعات + 2درصد سیر، تیمار G 75: 75 درصد ضایعات، تیمار PG 100: 100 درصد ضایعات + 2 درصد سیر و تیمارG 100: 100 درصد ضایعات نام‌گذاری شدند. تیمار­های حاوی پودر سیر افزایش معنی­داری را در شاخص­های درصد افزایش وزن، رشد روزانه و ضریب رشد ویژه نسبت به تیمار­های بدون پودر سیر نشان داد. با افزایش سطح جایگزینی ضایعات، شاخص کبدی افزایش معنی­داری یافت به‌طوری‌که بیشترین شاخص کبدی مربوط به تیمار­های 100 درصد جایگزینی ضایعات (G100 و PG 100) بوده که با سایر تیمار­های آزمایشی تفاوت معنی­داری نشان دادند (05/0p<). ضریب تبدیل غذا در تیمارG  دارای کمترین میزان بوده که نسبت به سایر تیمار­ها تفاوت معنی­داری نشان داد (05/0p<). نتایج حاصله از اثرات اصلی و متقابل پودر سیر و جایگزینی ضایعات طیور نشان داد اثر متقابل آن­ها به‌جز در شاخص ضریب تبدیل غذا اختلاف معنی­داری را بین تیمار­ها ایجاد نکرد (05/0p>). استفاده از سیر اختلاف معنی­داری را در میزان ترکیبات لاشه ایجاد نکرد (05/0p>). اما جایگزینی ضایعات سبب بروز اختلاف معنی­دار در میزان ترکیبات لاشه شد (05/0p<). با افزایش سطوح جایگزینی ضایعات با حضور و بدون حضور سیر در جیره، کاهش معنی­داری در قابلیت هضم پروتئین مشاهده‌شده است. اما قابلیت هضم چربی با افزودن سیر بهبود یافت. با توجه به نتایج می­توان گفت که جایگزینی ضایعات طیور تا سطح 50 درصد در جیره فیل‌ماهی اثرات مخربی به همراه نداشت، و با افزودن 2 درصد پودر سیر شاخص­های بررسی‌شده بهبود یافت. اما استفاده از سطوح بالاتر اثرات نامطلوبی بر برخی از فاکتورها به همراه داشت.
واژه‌های کلیدی: فیل‌ماهی، پودر ماهی، پودر سیر، طیور
متن کامل [PDF 609 kb]   (43 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/9/9 | پذیرش: 1400/1/6 | انتشار: 1402/5/1
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Razaghi B, Keramat A, Oraji H, Yegane S. Evaluation of the effect of improving the efficiency of diet containing poultry waste powder using garlic powder on growth, survival, carcass composition and digestibility indices in Huso huso. JAD 2023; 17 (2) :71-85
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-732-fa.html

رزاقی بهزاد، کرامت عبدالصمد، اورجی حسین، یگانه سکینه. بررسی تاثیر بهبود کارایی جیره حاوی پودر ضایعات طیور با استفاده از پودر سیر بر شاخص‌های رشد، بازماندگی، ترکیب لاشه‌ و قابلیت هضم‌پذیری در فیل‌ماهی انگشت قد (Huso huso). نشریه توسعه آبزی پروری. 1402; 17 (2) :71-85

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-732-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 2 - ( 5-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4570