1- انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران، انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران ، shenavar1969@gmail.com
چکیده: (1738 مشاهده)
با توسعه پرورش ماهیان خاویاری در کشور میتوان بروز و افزایش انواع بیماریهای عفونی را در مزارع پرورشی انتظار داشت و دراین راستا مصرف پروبیوتیکهای اختصاصی در ارتقای سلامت این ماهیان حائز اهمیت است. در این تحقیق که در موسسه تحقیقات بینالمللی تاسماهیان دریای خزر (گیلان- رشت) انجام گردید مجموعاً 500 عدد تاسماهی سیبری با میانگین وزنی 12/3 ± 08/84 گرم به صورت تصادفی در 12 وان فایبرگلاس با حجم کلی 500 لیتر و حجم آبگیری 300 لیتر معرفی شدند. در این مطالعه 4 تیمار آزمایشی (هر تیمار با سه تکرار) شامل گروه شاهد ( تیمار1، جیره پایه بدون باکتریهای پروبیوتیک)، 150 میلیگرم (تیمار 2)، 300 میلیگرم (تیمار 3) و 450 میلیگرم (تیمار 4) پروبیوتیک اختصاصی به ازای هر کیلوگرم غذا به مدت.10 هفته در نظر گرفته شد. اثر افزودن ترکیب دو سویه پروبیوتیکی (Weissella confusa و Lactococcus lactis) جدا شده از روده تاسماهی سیبری بر شاخص های رشد ، آنزیم های کبدی و شاخصهای ایمنی تعیین گردید. نتایج این پژوهش نشان داد با افزودن پروبیوتیک بومی و اختصاصی در غلظتهای مختلف به جیره غذایی، اختلاف معنیداری در ضریب تبدیل غذایی مشاهده گردید (05/0p<). بطوریکه افزایش رشد روزانه ، نرخ رشد ویژه، درصد افزایش وزن بدن و ضریب چاقی بین تیمارها و گروه شاهد فاقد اختلاف معنی دار بود (05/0p>). بیشترین و کمترین مقادیر ایمنوگلوبین M و لیزوزیم نیز با اختلاف معنیدار به ترتیب در تیمارهای 1 و 2 مشاهده گردید (05/0p<). بر اساس نتایج این پژوهش می توان بیان داشت که بهینه تراکم کلنیهای فلورباکتریایی اختصاصی مورد استفاده در جیره غذایی تاسماهی سیبری به منظور بهبود شاخصهای رشد و ایمنی معادل 300 میلیگرم در کیلوگرم غذا میباشد.
Bazari Moghaddam S, Shenavar Masouleh A, Jalilpour J, Kazemi R, Alizadeh M, Poursafar M. Effects of specific probiotics on growth performance, liver enzymes and immune indices in the reared of Siberian sturgeon (Acipenser baerii ) juvenile. JAD 2023; 16 (4) :25-36 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-723-fa.html