[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 16، شماره 2 - ( 5-1401 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 48-35 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر افزودنی‌‌های گیاهی کور‌کومین و عصاره هیدروالکلی زنجبیل بر شاخص‌های رشد و بیوشیمیایی در ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
شاهین بختیاری آقمسجد*، میر مسعود سجادی، بهرام فلاحتکار، رقیه صفری
دانشگاه گیلان
چکیده:   (162 مشاهده)
در این آزمایش اثر کورکومین و عصاره هیدرو الکلی زنجبیل به صورت مجزا و ترکیبی بر عملکرد رشد و شاخص­های بیوشیمیایی خون در ماهی قزل­آلای رنگین­کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرارگرفت. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی شامل سطوح صفر (شاهد)، 5/0 درصد عصاره هیدروالکلی زنجبیل، 5/0 درصد کورکومین و ترکیب 5/0 درصد کورکومین و  5/0 درصد عصاره هیدروالکلی زنجبیل در قالب 4 تیمار با 3 تکرار طراحی و به مدت 8 هفته اجرا­گردید. در انتهای دوره، فاکتورهای رشد اندازه گیری و محاسبه شدند. جهت بررسی فاکتورهای بیوشیمیایی از سرم خون ماهی استفاده شد. نتایج نشان داد که شاخص­های رشد در تیمارهای حاوی عصاره هیدروالکلی زنجبیل و کورکومین نسبت به گروه شاهد بهبود یافته و دارای تفاوت معنی­داری بودند (05/0>p). در شاخص‌های بیوشیمیایی خون تفاوتی بین میزان گلوکز، آلکالین فسفاتاز (ALP) و کلسترول خون در ماهیان تغذیه شده با جیره شاهد و جیره‌های تغذیه شده با سطوح مختلف کورکومین و عصاره هیدروالکلی زنجبیل و جیره ترکیبی مشاهده­نشد (05/0<p). در میزان تری گلیسرید و پروتئین کل خون بین تیمار شاهد و تیمار حاوی عصاره هیدروالکلی زنجبیل با سایر تیمارها اختلاف معنی­داری مشاهده شد (05/0>p). نتایج تحقیق کنونی نشان داد که استفاده از کورکومین و عصاره هیدروالکلی زنجبیل به صورت تکی و ترکیبی باعث افزایش معنی­دار رشد در ماهی قزل­آلای رنگین­کمان می­شود، اما بهترین عملکرد در گروه حاوی ترکیب عصاره هیدروالکلی زنجبیل و کورکومین مشاهده­شد.
واژه‌های کلیدی: رشد، بیوشیمیایی پلاسما، کورکومین، قزل‌آلای رنگین‌کمان.
متن کامل [PDF 821 kb]   (57 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/2/19 | پذیرش: 1399/5/1 | انتشار: 1401/5/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bakhtiari Aqmasjed S, Sajjadi M M, Falahatkar B, Safari R. Effect of curcumin and ginger extract on growth and biochemical indices in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). JAD 2022; 16 (2) :35-48
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-700-fa.html

بختیاری آقمسجد شاهین، سجادی میر مسعود، فلاحتکار بهرام، صفری رقیه. اثر افزودنی‌‌های گیاهی کور‌کومین و عصاره هیدروالکلی زنجبیل بر شاخص‌های رشد و بیوشیمیایی در ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). نشریه توسعه آبزی پروری 1401; 16 (2) :48-35

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-700-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 2 - ( 5-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4509