[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 47
تعداد مشاهده ی مقالات: 971314
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 426113

تعداد کل نویسندگان: 1855
نویسندگان غیر تکراری: 1434
نویسندگان تکراری: 421
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 798
مقالات پذیرفته شده: 496
مقالات رد شده: 290
مقالات منتشر شده: 441

نرخ پذیرش: 62.16
نرخ رد: 36.34

میانگین دریافت تا پذیرش: 147 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.6 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 350.1 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 93
مقالات پذیرفته شده: 60
مقالات رد شده: 23
مقالات منتشر شده: 36

نرخ پذیرش: 64.52
نرخ رد: 24.73

میانگین دریافت تا پذیرش: 112 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 8.4 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 368.6 روز
____
..
:: دوره 17، شماره 1 - ( 3-1402 ) ::
جلد 17 شماره 1 صفحات 107-95 برگشت به فهرست نسخه ها
استفاده از پساب لبنی در پرورش ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس(Spirulina platensis)
هانیه السادات میرامینی* ، سید عباس حسینی ، رسول قربانی ، فرزانه نوری ، حسن رضائی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (541 مشاهده)
      یکی از الزامات اصلی در تصفیه پساب، نیاز به حذف مواد مغذی مخصوصاً نیتروژن و فسفر می‌باشد که می‌تواند در صورت تخلیه در منابع آبی منجر به یوتریفیکاسیون این منابع شود. بسیاری از محققان پساب را به‌عنوان منبع مواد مغذی جهت کشت ریز جلبک‌ها دانسته، که منجر به کاهش آلودگی پساب تا سرحد استاندارد تخلیه می‌گردد. در این بررسی، کاربرد پساب لبنی درکشت ریز جلبک Spirulina platensis باهدف تصفیه و حذف مواد مغذی و هم‌چنین میزان زیتوده تولیدی موردمطالعه قرار گرفت و به‌این‌ترتیب، دو غلظت از ریز جلبک S. platensis (05/0 و 1/0 گرم بر لیتر) در سه رقت از (25، 50، 75 درصد) پساب لبنی کشت داده شد. نتایج نشان داد که هر دو فاکتور غلظت‌های متفاوت ریز جلبک و رقت‌های مختلف پساب نقش مؤثری در جذب مواد مغذی و تولید زیتوده ریز جلبک داشته‌اند. بالاترین درصد حذف نیترات، فسفات، آمونیاک (03/98، 14/74، 44/97 درصد) و هم‌چنین حداکثر میزان زیتوده (01/0±920/0 گرم بر لیتر) مربوط به رقت 25درصد پساب و غلظت ثانویه‌ی ریز جلبک بود. درواقع، غلظت ثانویه‌ی ریز جلبک (1/0 گرم بر لیتر) نسبت به غلظت اولیه (05/0گرم بر لیتر) عملکرد بهتری ارائه داده و موفق به حذف مقادیر بیش‌تری از مواد مغذی شد. به‌این‌ترتیب، پساب لبنی محیط کشت مناسبی جهت رشد ریز جلبک S. platensis بوده و با کاهش درصد رقیق‌سازی از 75% به 25% و افزایش میزان مواد مغذی در دسترس، میزان زیتوده حاصل افزایش می‌یابد.
واژه‌های کلیدی: پساب، صنایع لبنی، Spirulina platensis، تصفیه
متن کامل [PDF 524 kb]   (285 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1399/1/31 | پذیرش: 1399/5/4 | انتشار: 1402/3/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Miramini H S, Hosseini S A, Ghorbani R, Noori F, Rezaei H. Use of dairy effluent in the cultivation of Spirulina platensis. JAD 2023; 17 (1) :95-107
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-695-fa.html

میرامینی هانیه السادات، حسینی سید عباس، قربانی رسول، نوری فرزانه، رضائی حسن. استفاده از پساب لبنی در پرورش ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس(Spirulina platensis). نشریه توسعه آبزی پروری. 1402; 17 (1) :95-107

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-695-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 1 - ( 3-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645