دانشگاه ارومیه، پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران ، n.agh@urmia.ac.ir 2- پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده: (1453 مشاهده)
قزلآلای رنگینکمان یکی از مهمترین گونههای پرورشی ایران است، ولی در سالهای اخیر باوجود افزایش تولید، مراکز تکثیر این گونه، از لحاظ کیفیت تخم و لارو با مشکلات فراوانی مواجه بودهاند؛ بههمین دلیل در این پژوهش تاثیر افزودن پودر آرتمیا در جیره غذایی مولدین قزلآلای رنگینکمان بر کیفیت تخمها موردبررسی قرارگرفت. مولدین ابتدا بهمدت چهارماه با غذای تجاری تغذیه شدند. سپس از جیرههای آزمایشی برای تغذیه ماهیان استفادهگردید. پودر آرتمیا با نسبتهای 0 (شاهد)، 5، 10، 20 و 30 درصد جایگزین پودر ماهی شد. نتایج نشان داد که مقادیر همآوری مطلق و نسبی در تیمار5 درصد با سایر تیمارها و با گروه شاهد اختلاف معنیداری داشت (05/>P). ازنظر تعداد تخمک در گرم، قطر تخمک، پروتئین کل و چربی کل تخم، اختلاف معنیداری بین تیمارهای آزمایشی و گروه شاهد مشاهده نشد (05/0<P). درصد چشمزدگی، درصد تفریخ و مقادیر اسیدهای چرب زنجیرهبلند با چند پیوند دوگانه سری 3-n در تمامی تیمارهای آزمایشی بهطور معنیداری بیشتر از گروه شاهد بود (05/>P). باتوجه به نتایج مثبت مربوط به تیمار 5%، افزودن پنج درصدی پودر آرتمیا به جیره غذایی مولدین قزلآلای رنگینکمان میتواند کمک شایانی به افزایش کیفیت تخم در مراکز تکثیر این ماهی نماید.
Agh N, Irani A. Effects of Artemia powder in Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) broodstock diet on the egg quality. JAD 2021; 15 (2) :1-13 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-686-fa.html
آق ناصر، ایرانی عبدالجبار. تاثیر پودر آرتمیا در جیره غذایی مولدین قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) بر کیفیت تخمها. نشریه توسعه آبزی پروری. 1400; 15 (2) :1-13