[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 14
تعداد شماره ها: 52
تعداد مشاهده ی مقالات: 1269401
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 509246

تعداد کل نویسندگان: 2030
نویسندگان غیر تکراری: 1550
نویسندگان تکراری: 480
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 849
مقالات پذیرفته شده: 539
مقالات رد شده: 299
مقالات منتشر شده: 479

نرخ پذیرش: 63.49
نرخ رد: 35.22

میانگین دریافت تا پذیرش: 138 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 353.7 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 100
مقالات پذیرفته شده: 74
مقالات رد شده: 15
مقالات منتشر شده: 43

نرخ پذیرش: 74
نرخ رد: 15

میانگین دریافت تا پذیرش: 70 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.8 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 269.5 روز
____
..
:: دوره 15، شماره 2 - ( 4-1400 ) ::
جلد 15 شماره 2 صفحات 128-115 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرجایگزینی سولفات مس با نانو اکسید مس در جیره غذایی بر فعالیت آنزیم‌های گوارشی و آسیب‌شناسی بافت روده ماهی قرمز (Carassius auratus)
سهیلا کریمیان کاکلکی1 ، فردین شالویی* ، محمد شادخواست3 ، مهدی عرب مارکده4
1- گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران
دانشگاه شهرکرد، گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران ، fardin.shaluei@gmail.com
3- گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، ایران
4- کارخانه تولید خوراک آبزیان فرادانه، شهرکرد، ایران
چکیده:   (1475 مشاهده)
        عنصر مس یک میکرونوترینت ضرورری در حیوانات برای رشد نرمال، نمو استخوان­ها، بافت پیوندی، قلب و چندین عضو دیگر است؛ بدین جهت که حدود 30 آنزیم شناخته شده از مس به عنوان کوفاکتور استفاده می­کنند. خوراک تجاری باید میزان مس لازم را فراهم سازد، که به ویژگی­های فیزیکی و شیمیایی فرم مکملی که مس در آن به غذا افزوده می­شود، بستگی دارد. با این حال، صنعت خوراک به دلایل اقتصادی همچنان سولفات مس را ترجیح می­دهد. این پژوهش به جهت ارزیابی اثرات منابع مختلف مس بر فعالیت آنزیم­های گوارشی و آسیب­شناسی روده در ماهی قرمز،  Carassius auratusانجام شده است. پنج رژیم آزمایشی شامل مقادیر متفاوت نانوذرات مس(0، 3، 5 و 10 میلی­گرم در کیلوگرم جیره) و 3 میلی­گرم سولفات مس در کیلوگرم جیره غذایی تنظیم و به مدت 8 هفته به ماهی قرمز داده شد (میانگین وزن و طول ابتدایی به ترتیب 67/0±78/7 گرم و 43/0±86/5 سانتی­متر). در مقایسه با گروه شاهد فعالیت لیپاز و پروتئاز روده­ای به وسیله­ی نانوذرات مس افزایش و آمیلاز کاهش یافت (05/0p<). در این مطالعه، تغذیه ماهی قرمز با سولفات مس منجر به آسیب­های بافتی همچون التهاب و نفوذ فراوان سلول­های آماسی به شکل آنتریت حاد به­همراه پرخونی در بافت روده ماهیان قرمز گردید. با توجه به نتیجه کلی این تحقیق، 3 میلی­گرم نانوذره مس در 1کیلوگرم جیره غذایی باعث بهبود سلامت روده و گوارش روده­ای شد؛ درحالیکه غلظت مشابه از سولفات مس تأثیرات منفی بر روده و آنزیم­های گوارشی ماهی قرمز داشت. با این وجود، مطالعات بیشتری برای توجیه مکانیسم­های مولکولی نانوذرات مس و همچنین غلظت­های پایین­تر سولفات مس نیاز است.
واژه‌های کلیدی: سولفات مس، نانواکسیدمس، بافت شناسی، روده، آنزیم‌های گوارشی، ماهی‌قرمز
متن کامل [PDF 822 kb]   (510 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/10/13 | پذیرش: 1399/2/12 | انتشار: 1400/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimian kakolaki S, Shaloui F, Shadakhtah M, Arab Markadeh M. Effect of dietary copper sulfate replacement with copper oxide nanoparticles on digestive enzymes activity and intestinal histopathology in Gold fish (Carassius auratus). JAD 2021; 15 (2) :115-128
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-682-fa.html

کریمیان کاکلکی سهیلا، شالویی فردین، شادخواست محمد، عرب مارکده مهدی. اثرجایگزینی سولفات مس با نانو اکسید مس در جیره غذایی بر فعالیت آنزیم‌های گوارشی و آسیب‌شناسی بافت روده ماهی قرمز (Carassius auratus). نشریه توسعه آبزی پروری. 1400; 15 (2) :115-128

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-682-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 2 - ( 4-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710