[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 47
تعداد مشاهده ی مقالات: 963573
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 424104

تعداد کل نویسندگان: 1847
نویسندگان غیر تکراری: 1428
نویسندگان تکراری: 419
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 793
مقالات پذیرفته شده: 494
مقالات رد شده: 290
مقالات منتشر شده: 441

نرخ پذیرش: 62.3
نرخ رد: 36.57

میانگین دریافت تا پذیرش: 147 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.6 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 350.1 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 88
مقالات پذیرفته شده: 58
مقالات رد شده: 23
مقالات منتشر شده: 36

نرخ پذیرش: 65.91
نرخ رد: 26.14

میانگین دریافت تا پذیرش: 113 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 8.8 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 368.6 روز
____
..
:: دوره 16، شماره 2 - ( 5-1401 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 143-133 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضد‌‌میکروبی‌کلوئید نانوذرات نقره علیه باکتری‌های .Bacillus spp و Vibrio harveyi و سینتیک رشد آنها
محمود نفیسی بهابادی ، فاطمه حسین پور دلاور*، مریم میربخش، خدابخش نیکنام، سید علی جوهری
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (716 مشاهده)
      شیوع عفونتهای میکروبی در آبزیان از چالشهای مهم بهداشتی محسوب میشود و آبزی‌پروران در این زمینه با مشکلات عدیده­ای بویژه مقاومت باکتریها نسبت به پادزیست‌ها مواجه­هستند. هدف این پژوهش، ارزیابی مقایسهای فعالیت ضد­باکتریایی نانوذرات نقره علیه دو نمونه باکتری گرم مثبت (.Bacillus spp) و گرم منفی (Vibrio harveyi) بود. در این مطالعه تجربی-آزمایشگاهی برای بررسی فعالیت ضد­باکتریایی کلوئید نانوذرات نقره از روش انتشار چاهک با استفاده از اندازه‌گیری قطر هاله مهاری، تعیین حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی توسط روش رقیق­سازی در لوله و سنجش سینتیک رشد بر روی این دو گونه باکتریایی استفاده شد. بر اساس تست انتشار چاهک در آگار، بیشترین میزان هاله عدم رشد مربوط به باکتری باسیلوس با قطر 15/0 ±6/44 میلی­متر مشاهده شد. حداقل غلظت مهار کنندگی در دو باکتری Bacillus spp. و   V. harveyi به ترتیب 95/1 و 91/3 و حداقل غلظت کشندگی نیز 91/3 میلی­­گرم در میلی­لیتر بود. بررسی سینتیک رشد نیز تائیدی بر نتایج به دست آمده بود،  به­طوری که رشد باکتری­های Bacillus spp. 5 ساعت و  V. harveyi6 ساعت بعد از مواجهه با نانوذرات نقره متوقف شد. این مطالعه نشان داد که کلوئید نانوذرات نقره اثرات ضدباکتریایی بیشتری بر باکتریهای گرم مثبت در مقایسه با باکتریهای گرم منفی دارد.و البته می‌تواند به­عنوان گزینه مناسبی برای حذف هر دو نوع باکتری گرم مثبت و منفی، بویژه حذف باکتری‌های عفونت‌زای آبزیان استفاده ­گردد.
واژه‌های کلیدی: آبزی‌پروری، حداقل غلظت بازدارندگی، حداقل غلظت کشندگی، ضد‌باکتریایی، هاله عدم رشد.
متن کامل [PDF 512 kb]   (541 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/6/30 | پذیرش: 1398/11/21 | انتشار: 1401/5/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nafisi Bahabadi1 M. The study of the antimicrobial activity of colloidal silver nanoparticles against Bacillus spp and Vibrio harveyi and their gtrowth kinetic assay. JAD 2022; 16 (2) :133-143
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-659-fa.html

نفیسی بهابادی محمود، حسین پور دلاور فاطمه، میربخش مریم، نیکنام خدابخش، جوهری سید علی. بررسی اثر ضد‌‌میکروبی‌کلوئید نانوذرات نقره علیه باکتری‌های .Bacillus spp و Vibrio harveyi و سینتیک رشد آنها. نشریه توسعه آبزی پروری. 1401; 16 (2) :133-143

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-659-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 2 - ( 5-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645