دانشگاه هرمزگان، گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران. ، akbarzadeh@ut.ac.ir 2- گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران.
چکیده: (2474 مشاهده)
در تحقیق حاضر تأثیر استفاده از پودر هسته خرما بعنوان یک منبع با ارزش و ارزان قیمت کربوهیدرات نسبت به آرد غلات ار قبیل گندم، برنج و ذرت در جیره غذایی میگوی سفید غربی مورد بررسی قرار گرفت. پودر هسته خرما با نسبت های صفر (تیمار کنترل) 5، 10، 15 و 23 درصد به سایر اجزای مورد استفاده در ساخت غذای میگو اضافه شد و عملکرد رشد میگو در طی 8 هفته مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در پایان دوره آزمایش تغذیه، میزان افزایش طول و وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی و شاخص وضعیت میگوی تغذیه شده با سطوح مختلف پودر هسته خرما نسبت به تیمار کنترل از نظر آماری اختلاف معنی دار نداشت (p>0.05). میزان شاخص وضعیت در همه تیمارها نزدیک به عدد 1 بود. نتایج این تحقیق نشان داد که می توان پودر هسته خرما را به عنوان یک منبع بومی و ارزان قیمت کربوهیدرات تا بیش از 20 درصد به جیره میگوی وانامی پرورشی اضافه و جایگزین سایر منابع تأمین کننده انرژی جبره مثل آرد گندم کرد، بدون آنکه بر عملکرد میگوی پرورشی تأثیر منفی بگذارد.
Akbarzadeh A, Babanejad Abkenar K, Eshagh Nimvari M, Karimi K, Niroomand M. Using date pits powder as a low-cost carbohydrate ingredient in the diet of whiteleg shrimp Penaeus vannamei. JAD 2019; 13 (1) :1-10 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-551-fa.html
اکبرزاده آرش، بابانژاد آبکنار کبری، اسحق نیموری معصومه، کریمی کیمیا، نیرومند محمد. استفاده از پودر هسته خرما به عنوان یک منبع ارزان قیمت کربوهیدرات در جیره غذایی میگوی سفید غربی Penaeus vannamei. نشریه توسعه آبزی پروری. 1398; 13 (1) :1-10