اثر مصرف خوراکی نانو زئولیت بر شاخصهای رشد و بازماندگی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
|
مهرناز محمدی، مهدی شمسایی مهرجان، حدیث عباسی قادیکلایی*، علی افسر، امین سلطانی، دبیر رضایی |
|
|
چکیده: (4541 مشاهده) |
ترکیبات کریستاله آلومینوسیلیکاتی زئولیت با ساختارهای حفرهای شکل خود میتواند یونهای هیدراته آب و سایر کاتیونها را جذب و حرکت آزادانه شان را در منشورهای سه بعدی SIO2 وALO4 بر اساس ظرفیت تبادل یونی بهبود بخشد. سایز بسیار ریز این حفرات (در حد 5 آنگستروم) همراه با ساختارهای کلوئیدیشان به صورت محلول سوسپانسیون سطح تماس بیشتری با محیط بیرون داشته و نانو نقره نسبت به سایر محلولهای نانویی پایدارتر بوده، بهترین بازده را از نظر ویژگیهای ضد باکتریایی، ضد ویروسی وضد قارچی بر محیط پرورش آبزیان جای میگذارد. بنابراین پژوهش حاضر با توجه به مطالعه اندک مصرف خوراکی این ماده در جیره غذایی ماهی با هدف بررسی اثر مصرف خوراکی نانوزئولیت نقره در جیره غذایی قزلآلای رنگین کمان با وزن اولیه (5/0± 5)گرم و طول (7/0±6) سانتیمتر در 9 آکواریوم به ابعاد180×120×70 سانتیمتر بر روی شاخصهای نرخ رشد روزانه و ویژه، ضریب تبدیل غذا، ضریب چاقی، بازده مصرف پروتئین، درصد بقاء وکیفیت لاشه در سه تیمار آزمایشی صفر، دو و چهارصد نانوزئولیت در ترکیب با غذای تجاری بیومار و تهیه پلتهایی به ابعاد ابعاد 5/1 و 9/1 میلیمتر به مدت 40 روز صورت گرفت. در خاتمه بررسی آماری نتایج تیمارهای مورد بررسی نشان داد؛ بین تیمار شاهد و تیمارحاوی دو درصد نانوسیلور زئولیت از نظرشاخصهای افزایش وزن روزانه (ADG) و ضریب چاقی(CF) اختلاف معنیداری وجود داشته (05/0P<) (05/0P<) و در خصوص بازماندگی نیز چنین رابطهای بین گروه کنترل و تیمار حاوی چهار درصد نانو سیلورزئولیت در جیره برقراراست. همچنین بین تیمارهای دوم و سوم از نظر شاخص بازده مصرف پروتئین نیز چنین اختلافی دیده میشود (05/0P<)؛ حال آنکه در سایر شاخصها بین تیمارهای مورد آزمایش و گروه شاهد اختلاف بسیار معنیداری دیده میشود (01/0P<). همچنین نتایج بررسی کیفیت لاشه حداقل چربی و حداکثر پروتئین را در وزن 5-15 گرم برای تیمار شاهد نشان داده است. حالآنکه برای وزنهای بالاتر بهترین کیفیت لاشه را تیمار حاوی 4% نانوسیلور زئولیت کسب کرده است. در مجموع نتایج بیانگر این مسئله است که عدم مصرف چنین ترکیب نانوتکنولوژیکی در جیره غذایی بچه ماهیان قزلآلای رنگین کمان مطلوب است |
|
واژههای کلیدی: قزلآلای رنگین کمان، نانوزئولیت، جیره غذایی، شاخصهای رشد و بقا، آنالیز لاشه |
|
متن کامل [PDF 695 kb]
(1073 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/20 | پذیرش: 1394/1/20 | انتشار: 1394/1/20
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|