بررسی مقایسهای گیاه دریایی سارگاسوم و کنجاله کانولا به عنوان منبع پروتئینی و تعیین بهترین درصد جایگزینی آنها در تغذیه پروار بندی میگوی سفید غربی(Litopenaeus vannamei)
|
محمود حافظیه*، سید حسین حسینی، اشکان اژدهاکش |
|
|
چکیده: (4245 مشاهده) |
در این مطالعه، ضمن بررسی امکان جایگزینی کنجاله کلزا و گیاه دریایی سارگاسوم به جای منابع پروتئینی جیره، درصد بهینه آنها نیز در مرحله پرواربندی میگوی پاسفید غربی تعیین گردید. بدین منظور میگوهای با متوسط وزن اولیه 3/0±2/6 گرم به روش استاندارد از جاسک به مرکز تحقیقات شیلاتی چابهار منتقل و بعد از یک هفته سازش، به مدت 8 هفته با 8 تیمار غذایی همگی حاوی 33 درصد پروتئین (ایزونیتروژن) و 3450 کیلو کالری بر 100 گرم وزن خشک غذا (ایزوکالری) شامل تیمار شاهد یا غذای پایه (فاقد کنجاله کانولا و آرد گیاه دریایی سارگاسوم) و 4 تیمار با سطوح 25، 50 و 75 و 100 درصد پودر کنجاله کانولا و 3 تیمار با سطوح 5، 10 و 15% آرد سارگاسوم ، به جای منابع پروتئین جیره، هر یک با 3 تکرار مورد تغذیه قرار گرفتند. میگوها به طور تصادفی به 24 تانک پلاستیکی 300 لیتری (10 میگو در هر تانک) معرفی و 4 وعده در شبانه روز در ساعات 8، 12،16 و 20، در آب با میانگین درجه حرارت 60/0±60/29 درجه سانتیگراد و شوری 8/0±33 گرم در لیتر تغذیه گردیدند. در ابتدای دوره پرورش، تغذیه روزانه بر اساس 3% وزن بدن محاسبه و با سیفون نمودن مواد غذایی کف تانکها و حد سیری مشخص گردید و در فواصل زمانی 10 روزه نیز ضمن تعیین درصد بازماندگی و زیستسنجی، حد سیری مرحله به مرحله مشخص و اعمال گردید. در انتهای دوره پرورش زیست سنجی کلیه نمونهها انچام و از هر تکرار 3 عدد میگو صید و به منظور رنگ سنجی، تعیین میزان کلسترول و آنالیز لاشه به آزمایشگاه منتقل شدند. نتایج این پژوهش نشان داد جایگزینی 100 درصد کنجاله کانولا به جای آرد ماهی و 15% آرد گیاه سارگاسوم به جای منابع پروتئینی بدون تاثیر منفی بر عملکرد رشد و بازماندگی میگوهای آزمایشی امکانپذیر است، حال آنکه جیرههای حاوی گیاه دریایی و به خصوص 15% (05/0P<)توانستند رنگ میگو را به سمت صورتی تغییر داده، از میزان کلسترول آن بکاهند (05/0P<). در آنالیز لاشه مشخص گردید که سطح پروتئین لاشه در گروه شاهد با اختلاف معنی دار از بقیه تیمارها بالاتراست حال آنکه بین تیمارهای اختلاف معنی داری مشاهده نگردید (05/0P>). جیرههای کانولا بر تغییر رنگ و میزان کلسترول میگو تاثیر آماری نداشتند (05/0P>). |
|
واژههای کلیدی: میگوی سفید غربی، شاخصهای رشد، آنالیز لاشه، کنجاله کانولا، گیاه دریایی |
|
متن کامل [PDF 670 kb]
(922 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/20 | پذیرش: 1394/1/20 | انتشار: 1394/1/20
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|