[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 50
تعداد مشاهده ی مقالات: 1056412
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 455424

تعداد کل نویسندگان: 1905
نویسندگان غیر تکراری: 1451
نویسندگان تکراری: 454
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 824
مقالات پذیرفته شده: 511
مقالات رد شده: 298
مقالات منتشر شده: 465

نرخ پذیرش: 62.01
نرخ رد: 36.17

میانگین دریافت تا پذیرش: 144 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.4 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 356.2 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 89
مقالات پذیرفته شده: 56
مقالات رد شده: 18
مقالات منتشر شده: 39

نرخ پذیرش: 62.92
نرخ رد: 20.22

میانگین دریافت تا پذیرش: 81 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 7.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 303.3 روز
____
..
:: دوره 10، شماره 3 - ( 3-1395 ) ::
جلد 10 شماره 3 صفحات 149-137 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تولید و بازار پودر ماهی در توسعه آبزی‌پروری
افشین عادلی* ، فهیمه بقایی
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (3771 مشاهده)

 با توسعه آبزی­پروری، تقاضای پودر ماهی افزایش یافته و وقوع برخی رویدادهای اقلیمی مانند ال نینو سبب نوسان تولید، عرضه و قیمت محصول در بازار می­گردد.سالیانه از 33 میلیون تن ماهی کامل و زوائد ماهیان به ترتیب حدود 7 و 1 میلیون تن پودر و روغن ماهی درجهان تولید می­شود. پرو و شیلی به دلیل سهولت دسترسی به ذخایر ارزشمند آنچوی، از تولید­کننده­گان عمده این محصولات هستند و در مجموع50 درصد از صادرات غذای ماهی جهان را بر عهده دارند. در سال 2008 سه کشور پرو با تولید حدود 4/1 میلیون تن ، شیلی با تولید 800 هزار تن و تایلند با تولید 470 هزار تن پودر ماهی بیشترین تولید را به خود اختصاص دادند. بیشترین واردات مربوط به چین با حدود 3/1 میلیون تن و بیشترین صادرات با حدود 6/1 میلیون تن مربوط به کشور پرو بوده است. بطوری که در سال 2012 هر تن پودر ماهی در بازار جهانی با میانگین قیمت 7/1461 دلار آمریکا مبادله شد. در ایران 47 کارخانه تولید پودر ماهی با ظرفیت 1200 تن ماده اولیه در روز دایر می­باشند. بدلیل مشکل تامین ماده اولیه برای تولید و کاهش واردات و افزایش تقاضای پودر ماهی، قیمت این محصول افزایش یافته است. تقاضا و سهم بالای پودر ماهی در هزینه خوراک ماهیان باعث افزایش متوسط قیمت خرده فروشی این ماهیان پرورشی به میزان حدود 470 درصد شده است. بطوری که برنامه ریزی هدفمند صنعت پودر ماهی کشور و هماهنگی برنامه های صید و آبزی پروری ضرورت توسعه آبزی­پروری است.

واژه‌های کلیدی: پودر ماهی، روغن ماهی، آبزی پروری، بازار، ایران
متن کامل [PDF 695 kb]   (5979 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/7/20 | پذیرش: 1395/7/20 | انتشار: 1395/7/20
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adeli A, Baghaei F. Status of production and market of fishmeal on the aquaculture development. JAD 2016; 10 (3) :137-149
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-406-fa.html

عادلی افشین، بقایی فهیمه. بررسی تولید و بازار پودر ماهی در توسعه آبزی‌پروری. نشریه توسعه آبزی پروری. 1395; 10 (3) :137-149

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-406-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 3 - ( 3-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660