[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

میانگین پذیرش تا انتشار: 368.6 روز
____
..
:: دوره 17، شماره 2 - ( 5-1402 ) ::
جلد 17 شماره 2 صفحات 13-1 برگشت به فهرست نسخه ها
فرهاد بزی* ، وحید تقی زاده ، محمد رضا ایمانپور
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (580 مشاهده)
     ماهی سیچلاید گورخری (Amatitlania nigrofasciata) از مشهور­ترین ماهیان زینتی آب شیرین و یکی از ماهیان خانواده Cichlidae و بومی آمریکای مرکزی  است. در این آزمایش تعداد 216 عدد بچه ماهی سیچلاید گورخری با وزن متوسط 008/0 ± 26/0 گرم در آزمایشگاه شهید ناصر فضلی بر­آبادی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان  در شش گروه شامل گروه شاهد (فاقد ماده افزودنی)، گروه یک (100 میلی­گرم بر کیلوگرم جیره ویتامین E)، گروه دو (1/0 میلی­گرم برگیلوگرم جیره نانوسلنیوم)، گروه سه (2/0 میلی­گرم برگیلوگرم جیره نانوسلنیوم)، گروه چهار (100 میلی­گرم بر کیلوگرم جیره ویتامین E به­اضافه 1/0 میلی­گرم برگیلوگرم جیره نانوسلنیوم) و گروه پنج (100 میلی­گرم بر کیلوگرم جیره ویتامین E به­اضافه 2/0 میلی­گرم برگیلوگرم جیره نانوسلنیوم) در سه تکرار نگهداری شدند. در انتهای دوره حدود 85 روزه برخی شاخص­های رشد، بازماندگی و رسیدگی جنسی مورد ارزیابی قرارگرفتند. نتایج حاصل نشان داد که ماهیان تغذیه‌شده در گروه دو و گروه پنج از عملکرد بهتری در رابطه با برخی شاخص­های رشد با سایر گروه­ها و گروه شاهد برخوردار بودند. در خصوص میزان بازماندگی بین گروه­های مختلف با گروه شاهد اختلاف معنی­داری مشاهده نشد (05/0<p). همچنین نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه‌شده با جیره شماره چهار  عملکرد بهتری در خصوص برخی شاخص­های رسیدگی جنسی نشان دادند، به طوری که ماهیان این گروه دارای بیشترین قطر طولی و عرضی تخمک، قطر فضای زرده تخمک، بیشترین قطر طولی و عرضی تخم و بیشترین قطر فضای زرده تخم بودند که دارای اختلاف معنی­داری با گروه شاهد و سایر گروه­ها بود (05/0>p). همچنین مشخص شد که کمترین زمان رسیدگی جنسی و بیشترین درصد تفریخ در گروه یک  است که دارای اختلاف معنی­داری با سایر تیمارها و تیمار شاهد بود (05/0>p). با توجه به نتایج این تحقیق مشخص شد که جیره‌های مکمل شده با میزان 100 میلی­گرم ویتامین E به اضافه 2/0 میلی­گرم نانوسلنیوم بر کیلوگرم جیره، کارایی بهتری بر روی شاخص­های رشد ماهیان سیچلاید گورخری دارند که می­توان آن را به سایر ماهیان خانواده سیکلیده از جمله تیلاپیای پرورشی تعمیم داد. همچنین نتایج نشان داد که استفاده از جیره شماره چهار باعث بهبود شاخص­های تولید­مثلی (مربوط به تخم و تخمک) در ماهیان سیچلاید گورخری می­شود. همچنین تغذیه ماهیان با جیره شماره یک  می­تواند در تقویت درصد تفریخ لارو و زمان رسیدگی جنسی ماهیان سیچلاید گورخری و سایر ماهیان خانواده سیکلیده از جمله تیلاپیای پرورشی موثر واقع شود.
واژه‌های کلیدی: ویتامین E، نانوسلنیوم، رسیدگی جنسی، رشد و بازماندگی، سیچلاید گورخری(Amatitlania nigrofasciata)
متن کامل [PDF 488 kb]   (238 دریافت)
دریافت: 1394/11/20 | پذیرش: 1395/1/28 | انتشار: 1402/5/1

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Download citation:
Send citation to:

bazi F, taghizadeh V, imanpoor M R. Effect of different levels of supplemented dietary Selenium nanoparticle and vitamin E on growth indices, survival and maturation in Convict cichlid fish (Amatitlania nigrofasciata). JAD 2023; 17 (2) :1-13
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-280-fa.html

بزی فرهاد، تقی زاده وحید، ایمانپور محمد رضا. اثر سطوح مختلف نانوذره سلنیوم و ویتامین E بر رشد، بازماندگی و برخی شاخص‌های رسیدگی جنسی در ماهی سیچلاید گورخری (Amatitlania nigrofasciata). نشریه توسعه آبزی پروری. 1402; 17 (2) :1-13

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-280-fa.html

بازنشر اطلاعات
دوره 17، شماره 2 - ( 5-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها