[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 50
تعداد مشاهده ی مقالات: 1056412
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 455424

تعداد کل نویسندگان: 1905
نویسندگان غیر تکراری: 1451
نویسندگان تکراری: 454
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 824
مقالات پذیرفته شده: 511
مقالات رد شده: 298
مقالات منتشر شده: 465

نرخ پذیرش: 62.01
نرخ رد: 36.17

میانگین دریافت تا پذیرش: 144 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.4 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 356.2 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 89
مقالات پذیرفته شده: 56
مقالات رد شده: 18
مقالات منتشر شده: 39

نرخ پذیرش: 62.92
نرخ رد: 20.22

میانگین دریافت تا پذیرش: 81 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 7.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 303.3 روز
____
..
:: دوره 9، شماره 2 - ( 2-1394 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 56-45 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه ترکیبات و ارزش غذایی آزولا (Azolla filiculoides)‌ وحشی و پرورشی
هومن رجبی*، گلنوش وارسته، رضا عصاره، محمد رضا خوانساری
چکیده:   (4379 مشاهده)
تحقیق حاضر به بررسی میزان رطوبت، پروتئین، چربی و خاکستر آزولای (Azolla filiculoides) وحشی و پرورشی به منظور کاربرد تغذیه‏ای آن برای انسان و دام پرداخت. همچنین ترکیب اسیدهای چرب آزولا به عنوان یکی از اجزای مهم برای تصمیم‎گیری در رابطه با ارزش غذایی در هر یک از اشکال وحشی و پرورشی مقایسه گردید. نمونه‏های آزولا برای این منظور از منطقه پیر بازار تالاب انزلی جمع‏آوری و برای بررسی روند رشد و تکثیر در آکواریوم‏های حاوی محیط کشت مناسب پرورش داده شدند. استخراج روغن از هر دو نوع آزولا با روش فولچ (Folch) انجام گرفت. شناسایی ترکیب اسیدهای چرب آزولا پس از انجام فرآیند متیله کردن با استفاده از دستگاه طیف‎سنج گازی انجام گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که تفاوت معنی‏داری در میزان درصد اسیدهای چرب اشباع (SFAs)،‌ اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه (MUFAs) و اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه (PUFAs) بین آزولای وحشی و پرورشی وجود ندارد (05/0P>). با این وجود مقدار اسیدپالمتیک، اسید مارگاریک، اسید سیس- اولئیک، اسید لینولئیک و اسید آلفا-لینولنیک در آزولای وحشی به شکل معنی‏داری بیشتر از آزولای پرورشی بود (05/0P<). در مقابل میزان اسید لیگنوسریک در آزولای پرورشی به شکل معنی‏داری بالاتر از آزولای وحشی بود (05/0P<). با توجه به سطح مناسب چربی در هر دو نوع آزولا می‏توان از آن در مصارف تغذیه‏ای دام، طیور و حتی انسان استفاده نمود، هر چند که آزولای وحشی از سطح مناسب‏تری از چربی برخوردار بود. بعلاوه سرعت بالای تکثیر و زمان کوتاه دو برابر شدن آزولا در شرایط آزمایشگاهی این امکان را فراهم می‏آورد که بتوان مقادیر مناسبی روغن از این سرخس آبزی تهیه نمود.
واژه‌های کلیدی: Azolla filiculoides، تکثیر، اسید‏های چرب، ارزش غذایی، تالاب انزلی، ایران.
متن کامل [PDF 575 kb]   (1776 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/6/4 | پذیرش: 1394/6/4 | انتشار: 1394/6/4
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


رجبی هومن، وارسته گلنوش، عصاره رضا، خوانساری محمد رضا. مقایسه ترکیبات و ارزش غذایی آزولا (Azolla filiculoides)‌ وحشی و پرورشی. نشریه توسعه آبزی پروری. 1394; 9 (2) :45-56

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-188-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 2 - ( 2-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660