[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 14
تعداد شماره ها: 52
تعداد مشاهده ی مقالات: 1268807
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 509112

تعداد کل نویسندگان: 2027
نویسندگان غیر تکراری: 1548
نویسندگان تکراری: 479
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 849
مقالات پذیرفته شده: 538
مقالات رد شده: 299
مقالات منتشر شده: 479

نرخ پذیرش: 63.37
نرخ رد: 35.22

میانگین دریافت تا پذیرش: 138 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 353.7 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 100
مقالات پذیرفته شده: 73
مقالات رد شده: 15
مقالات منتشر شده: 43

نرخ پذیرش: 73
نرخ رد: 15

میانگین دریافت تا پذیرش: 70 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.8 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 269.5 روز
____
..
:: دوره 6، شماره 2 - ( 10-1391 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 10-1 برگشت به فهرست نسخه ها
معرفی و مقایسه روند رشد و تغذیه استرلیاد (Acipenser ruthenus) و تاسماهی ایرانی(Acipenser persicus) به عنوان ماهی تزئینی در محیط آکواریوم
حمیدرضا پورعلی فشتمی*، محمد علی یزدانی، نعمت پیکران مانا، میر حامد سیدحسینی، محمود محسنی، سعیده سهیل نقشی
چکیده:   (3700 مشاهده)
بررسی روند رشد و تغذیه گونه آب شیرین تاسماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus Linnaeus 1785) و تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus Borodin 1897) در شرایط آکواریوم برای نخستین بار در کشور انجام شد. 30 عدد تاسماهی استرلیاد و تاسماهی ایرانی به ترتیب با وزن اولیه 7/3 ± 29، 9/4 ± 6/26 گرم و طول اولیه 9/0± 4/20، 5/1 ± 5/19 سانتی‌متر(SD ± میانگین) انتخاب و به طور تصادفی در شش دستگاه آکواریوم 120 لیتری به طور یکسان توزیع شدند. کلیه شرایط پرورش از جمله غذای مصرفی، تراکم و دبی در مدت بررسی یکسان بود. غذای مصرفی شامل کنسانتره محتوی 48 درصد پروتئین، 18درصد چربی،20 درصد کربوهیدرات و با رطوبت کمتر از 10% بود که براساس درجه حرارت آب از 1 تا 5/1 درصد وزن بدن در دو مرحله طی ساعات روز داده شد. محیط پرورشی در شرایط نیمه تاریک قرار داشت. پس از 270 روز از پرورش تاسماهی ایرانی و استرلیاد در آکواریوم هیچ‌گونه اختلاف معنی دار آماری در شاخص‌های تغذیه (FCR) و رشد (Wf)، (SGR)، (Gr) و (BWI) مشاهده نشد. وزن نهایی تاسماهی ایرانی 28 ± 182 گرم و وزن نهایی استرلیاد 34 ± 7/180 گرم به دست آمد. میزان ضریب تبدیل غذا برای تاسماهی ایرانی (1/0± 1/1) و استرلیاد (1/0 ± 2/1)، میزان رشد روزانه (Gr) در تاسماهی ایرانی (7/1± 6/8 گرم) و استرلیاد (2 ± 4/8 گرم) و مقدار سرعت رشد روزانه در هر دو تیمار (1/0±7/0 درصد) به دست آمد. طی دوره پرورش در آکواریوم مقدار ضریب چاقی از 36/0 در تاسماهی ایرانی و 34/0 در استرلیاد به مقدار 40/0 در پایان دوره افزایش یافت. پرورش این گونه‌های با ارزش در شرایط آکواریوم نشان داد که اگرچه رشد این تاسماهیان کاملاً به غذای دستی وابسته است اما تاسماهی آب شیرین استرلیاد، 533 درصد و تاسماهی ایرانی 612 درصد نسبت به وزن اولیه رشد نمودند. طی دوره پرورش هیچ‌گونه تلفاتی مشاهده نگردید.
واژه‌های کلیدی: استرلیاد، تاسماهی ایرانی، ضریب تبدیل غذا، سرعت رشد، آکواریوم.
متن کامل [PDF 627 kb]   (1671 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/1/22 | پذیرش: 1394/1/22 | انتشار: 1394/1/22
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


پورعلی فشتمی حمیدرضا، یزدانی محمد علی، پیکران مانا نعمت، سیدحسینی میر حامد، محسنی محمود، سهیل نقشی سعیده. معرفی و مقایسه روند رشد و تغذیه استرلیاد (Acipenser ruthenus) و تاسماهی ایرانی(Acipenser persicus) به عنوان ماهی تزئینی در محیط آکواریوم . نشریه توسعه آبزی پروری. 1391; 6 (2) :1-10

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-100-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 2 - ( 10-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710