[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 14
تعداد شماره ها: 54
تعداد مشاهده ی مقالات: 1362304
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 544140

تعداد کل نویسندگان: 2063
نویسندگان غیر تکراری: 1589
نویسندگان تکراری: 474
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 859
مقالات پذیرفته شده: 545
مقالات رد شده: 301
مقالات منتشر شده: 496

نرخ پذیرش: 63.45
نرخ رد: 35.04

میانگین دریافت تا پذیرش: 138 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.1 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 354.1 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 106
مقالات پذیرفته شده: 78
مقالات رد شده: 15
مقالات منتشر شده: 58

نرخ پذیرش: 73.58
نرخ رد: 14.15

میانگین دریافت تا پذیرش: 75 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.5 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 288.6 روز
____
..
:: دوره 19، شماره 3 - ( 7-1404 ) ::
جلد 19 شماره 3 صفحات 19-1 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات افزودن مکمل آنزیمی تریپسین خوکی به جیره کپور معمولی (Cyprinus carpio) بر رشد، ترکیبات لاشه، شاخص‌های بیوشیمیایی خون و فعالیت آنزیمی روده
علی خسروانی زاده* ، عبدالعلی راهداری ، هاشم خندان بارانی
گروه علوم آبزیان، پژوهشکده تالاب بین‌‌المللی هامون، پژوهشگاه زابل، زابل، ایران ، akhosravanizadeh@gmail.com
چکیده:   (49 مشاهده)
     این مطالعه باهدف بررسی اثربخشی مکمل آنزیمی تریپسین خوکی در جیره غذایی ماهی کپور معمولی جهت بهبود رشد ماهی و ارتقا عملکرد دستگاه گوارش انجام شد. تعداد 120 قطعه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) با میانگین وزن (12/0±45/15 گرم) به‌طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. ماهیان با جیره‌های غذایی حاوی سطوح مختلف تریپسین (01/0، 02/0 و 04/0 درصد) به مدت هشت هفته تغذیه شدند و پارامترهای مختلف رشد، شاخص‌های بیوشیمیایی خون و فعالیت آنزیمی روده در آن‌ها اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد که استفاده از تریپسین در جیره به‌طور قابل‌توجهی عملکرد رشد را بهبود می‌بخشد و به افزایش وزن بدن و بهبود ضریب تبدیل غذایی منجر می‌شود (p<0/05). غلظت بهینه تریپسین 02/0 درصد تعیین شد. درحالی‌که مکمل‌سازی جیره با آنزیم تأثیر قابل‌توجهی بر ترکیب شیمیایی بدن ماهی نداشت (p>0/05)، منجر به افزایش جزئی فعالیت تریپسین در روده شد (p>0/05). پارامترهای بیوشیمیایی خون مانند گلوکز، پروتئین کل، آلبومین، گلوبولین و نیتروژن اوره­ای خون در تیمارهای مختلف اختلاف معنی‌داری با یکدیگر نداشتند. یافته‌های این مطالعه نشان داد که مکمل‌سازی جیره غذایی با تریپسین می‌تواند به‌طور مؤثری عملکرد رشد ماهی کپور معمولی را بهبود بخشد (p<0/05) و به‌عنوان یک استراتژی پایدار برای بهینه‌سازی تولید آبزیان و کاهش هزینه‌های خوراک برجسته شود.

 
واژه‌های کلیدی: رشد، ضریب تبدیل، تریپسین، پروتئین، هضم، دستگاه گوارش
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/11/16 | پذیرش: 1403/12/24 | انتشار: 1404/7/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khosravanizadeh A, Rahdari A, Khandan Barani H. Effects of adding porcine trypsin enzyme supplement to the diet of common carp (Cyprinus carpio) on growth, body composition, blood biochemical indices, and intestinal enzyme activity. JAD 2025; 19 (3) :1-19
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-886-fa.html

خسروانی زاده علی، راهداری عبدالعلی، خندان بارانی هاشم. اثرات افزودن مکمل آنزیمی تریپسین خوکی به جیره کپور معمولی (Cyprinus carpio) بر رشد، ترکیبات لاشه، شاخص‌های بیوشیمیایی خون و فعالیت آنزیمی روده. نشریه توسعه آبزی پروری. 1404; 19 (3) :1-19

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-886-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 3 - ( 7-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4714