[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 15
تعداد شماره ها: 55
تعداد مشاهده ی مقالات: 1427266
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 559424

تعداد کل نویسندگان: 2099
نویسندگان غیر تکراری: 1605
نویسندگان تکراری: 494
درصد نویسندگان تکراری: 24

مقالات دریافت شده: 863
مقالات پذیرفته شده: 553
مقالات رد شده: 304
مقالات منتشر شده: 497

نرخ پذیرش: 64.08
نرخ رد: 35.23

میانگین دریافت تا پذیرش: 136 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.1 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 353.6 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 106
مقالات پذیرفته شده: 85
مقالات رد شده: 15
مقالات منتشر شده: 58

نرخ پذیرش: 80.19
نرخ رد: 14.15

میانگین دریافت تا پذیرش: 73 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 4.2 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 281.5 روز
____
..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات مکمل پروتئین هیدرولیز شده ماهی بر الگوی رشد، رابطه طول- وزن، شاخص وضعیت و آنالیز لاشه در فیل‌ماهی (Huso huso)
رضوان موسوی ندوشن1* ، سمیه محمدعلیخانی2
1-گروه علوم دریایی و شیلاتی، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، mousavi.nadushan@gmail.com
2- گروه علوم دریایی و شیلاتی، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (20 مشاهده)
در این تحقیق تأثیر تغذیه و مکمل غذایی پروتئین هیدرولیز شده ماهی (FPH) بر رابطه طول و وزن، الگوی رشد و شاخص وضعیت در فیل ماهی (Huso huso) مورد مطالعه قرار گرفت. 300 ماهی با میانگین وزن 5±45 گرم در 9 حوضچه دایره ای شکل  با قطر (2 متر) رهاسازی گردیدند. در مدت 40 روز آزمایش، ماهیان با 3 جیره غذایی ایزوپروتئوس شامل جیره شاهد (غذای بدون مکمل)، غذای حاوی 5 درصد مکمل FPH و غذای حاوی 10 درصد مکمل FPH غذادهی شدند. وزن ماهیان در تیمار تغذیه­ای 5 درصد FPH(میانگین­ وزن 34/30±66/351گرم) تیمار تغذیه­ای10 درصد FPH(99/30±13/316 گرم) نسبت به تیمار شاهد (83/30±53/304  گرم) یک روند افزایشی را نشان داد. رابطه طول و وزن بر اساس معادله W=aLb، برای ماهیان شاهد W=0/05L2.46  ، برای ماهیان تیمار تغذیه­ای 5 درصد FPH، W=0/05L2.89 و برای ماهیان تیمار تغذیه­ای 10 درصد FPH، W=0/05L2.50 به دست آمد و سپس بر اساس رابطه c=100wLb، شاخص وضعیت برای ماهیان تیمارهای آزمایشی محاسبه گردید. میانگین شاخص وضعیت برای ماهیان شاهد 06/0 ± 4/0،  برای ماهیان تغذیه شده با  5% مکمل 02/0± 59/0   و برای ماهیان تغذیه شده با  10% مکمل  03/0±48/0 به دست آمد. نتایج این تحقیق نشان داد که رشد در فیل ماهی در دوران لاروی آلومتریک منفی بوده، نرخ رشد طول به مراتب بیشتر از وزن است و مکمل پروتئینی FPH بر ضریب رشد (b) تأثیرگذار بوده، برای طول های مشخص بالاترین وزن­ها و ضریب وضعیت در تیمار تغذیه­ای 5% مکمل به دست آمد. در نهایت نتیجه آزمون آنالیز واریانس یکطرفه نشان داد اختلاف میان میانگین شاخص وضعیت در گروه­های ماهیان تیمارهای آزمایشی معنی­دار است (01/0>p).
در این تحقیق تأثیر تغذیه و مکمل غذایی پروتئین هیدرولیز شده ماهی (FPH) بر رابطه طول و وزن، الگوی رشد و شاخص وضعیت در فیل ماهی (Huso huso) مورد مطالعه قرار گرفت. 300 ماهی با میانگین وزن 5±45 گرم در 9 حوضچه دایره ای شکل  با قطر (2 متر) رهاسازی گردیدند. در مدت 40 روز آزمایش، ماهیان با 3 جیره غذایی ایزوپروتئوس شامل جیره شاهد (غذای بدون مکمل)، غذای حاوی 5 درصد مکمل FPH و غذای حاوی 10 درصد مکمل FPH غذادهی شدند. وزن ماهیان در تیمار تغذیه­ای 5 درصد FPH(میانگین­ وزن 34/30±66/351گرم) تیمار تغذیه­ای10 درصد FPH(99/30±13/316 گرم) نسبت به تیمار شاهد (83/30±53/304  گرم) یک روند افزایشی را نشان داد. رابطه طول و وزن بر اساس معادله W=aLb، برای ماهیان شاهد W=0/05L2.46  ، برای ماهیان تیمار تغذیه­ای 5 درصد FPH، W=0/05L2.89 و برای ماهیان تیمار تغذیه­ای 10 درصد FPH، W=0/05L2.50 به دست آمد و سپس بر اساس رابطه c=100wLb، شاخص وضعیت برای ماهیان تیمارهای آزمایشی محاسبه گردید. میانگین شاخص وضعیت برای ماهیان شاهد 06/0 ± 4/0،  برای ماهیان تغذیه شده با  5% مکمل 02/0± 59/0   و برای ماهیان تغذیه شده با  10% مکمل  03/0±48/0 به دست آمد. نتایج این تحقیق نشان داد که رشد در فیل ماهی در دوران لاروی آلومتریک منفی بوده، نرخ رشد طول به مراتب بیشتر از وزن است و مکمل پروتئینی FPH بر ضریب رشد (b) تأثیرگذار بوده، برای طول های مشخص بالاترین وزن­ها و ضریب وضعیت در تیمار تغذیه­ای 5% مکمل به دست آمد. در نهایت نتیجه آزمون آنالیز واریانس یکطرفه نشان داد اختلاف میان میانگین شاخص وضعیت در گروه­های ماهیان تیمارهای آزمایشی معنی­دار است (01/0>p).به‌طورکلی، جیره غذایی حاوی 5 درصد پروتئین هیدرولیز شده ماهی منجر به کاهش رطوبت، چربی، خاکستر و بالعکس منجر به افزایش معنی‌دار درصد  پروتئین لاشه، شاخص وضعیت و مولفه ضریب رشد (b) در رابطه طول وزن  گردید. لذا می تواند به‌عنوان یک مکمل غذایی مؤثر بر کیفیت فیله، الگوی رشد و مورفومتری بچه ماهی فیل‌ماهی مورد استفاده قرارگیرد.
 
واژه‌های کلیدی: پروتئین هیدرولیز شده ماهی، شاخص وضعیت، رابطه طول- وزن، فیل‌ماهی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/10/23 | پذیرش: 1403/12/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4718